Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Açma
Açma
Pratik Açma Tarifi

Malzemeler: 10 adet için
2 su bardağı süt
1 kutu yaş maya
2 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı tozşeker
aldığı kadar un
bir tutam tuz
10 tatlı kaşığı margarin
üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı
çörekotu

Hazırlanışı: Mayayı sütle eritin. Üzerine sıvıyağ, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ilave edin. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin. Hazırladığınız açma hamurundan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Elinizle açın. Ortalarına margarinden yaklaşık 1 tatlı kayığı koyun. Rulo şeklinde sarın. Düz bir zeminde bastırarak ruloları bükün. Sonra kıvırarak yuvarlak bir şekil verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Kaynak: Sofra


Mayayı sütle eritin. Üzerine sıvıyağ, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ilave edin. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sıvıyağ, yoğurt, tozşeker ve yumurtayı iyice çırpın. Unu ilave edip, karıştırın.

Mövenpick İstanbul Hotel Azzur Restaurant şeflerinden Alpay Zaman'dan yılbaşı sofraları için muhteşem balık yemeği bir tarifi..

Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın.

Granül kahve, portakal suyu ve bir portakalın rendelenmiş kabuğunu bir kaba alıp karıştırın.

Yeni tarifler arayanlar için İsa Usta'dan, sunumuyla da çok dikkat çekici bir reçete. İster sade, ister kuskus pilavıyla servis edebilirsiniz...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri