Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Açma
Açma
Pratik Açma Tarifi

Malzemeler: 10 adet için
2 su bardağı süt
1 kutu yaş maya
2 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı tozşeker
aldığı kadar un
bir tutam tuz
10 tatlı kaşığı margarin
üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı
çörekotu

Hazırlanışı: Mayayı sütle eritin. Üzerine sıvıyağ, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ilave edin. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin. Hazırladığınız açma hamurundan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Elinizle açın. Ortalarına margarinden yaklaşık 1 tatlı kayığı koyun. Rulo şeklinde sarın. Düz bir zeminde bastırarak ruloları bükün. Sonra kıvırarak yuvarlak bir şekil verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Kaynak: Sofra


Mayayı sütle eritin. Üzerine sıvıyağ, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ilave edin. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir soğanı soyup küp küp doğrayın. Pirinci ılık suda 20 dakika bekletip süzün. 2 kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp fıstık ve soğanı pembeleştirin.

Acurları buruşuklukları gidene kadar haşlayın. Pirinci yıkayıp bir kenara alın.

Orta boy bir tencereye önce 1 bardak süt ile nişasta ve unu koyun. Bir tel çırpıcıyla (ya da çatalla) iyice ezip çırparak un ve nişastayı ezin.

Ton balığının yağını süzdükten sonra derin bir kaba alıp bir çatalla ezin.

Yarım kg köftelik bulguru tepsiye yayın. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber, pulbiber, 1 tatlı kaşığı salça, 1 kahve fincanı irmik ve 1 su bardağı ılık su ilave edip harmanlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri