Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Açma
Açma
Pratik Açma Tarifi

Malzemeler: 10 adet için
2 su bardağı süt
1 kutu yaş maya
2 su bardağı sıvıyağ
yarım su bardağı tozşeker
aldığı kadar un
bir tutam tuz
10 tatlı kaşığı margarin
üzeri için: 1 adet yumurtanın sarısı
çörekotu

Hazırlanışı: Mayayı sütle eritin. Üzerine sıvıyağ, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ilave edin. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin. Hazırladığınız açma hamurundan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Elinizle açın. Ortalarına margarinden yaklaşık 1 tatlı kayığı koyun. Rulo şeklinde sarın. Düz bir zeminde bastırarak ruloları bükün. Sonra kıvırarak yuvarlak bir şekil verin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin.

Kaynak: Sofra


Mayayı sütle eritin. Üzerine sıvıyağ, tozşeker, tuz ve alabildiği kadar un ilave edin. İyice yoğurun. Oda sıcaklığında yarım saat bekletin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Bilinmeyen, unutulmaya yüz tutmuş yöresel tatlarımızdan biri. Antep pekmezi ile yapılan nişe helvası çok pratik ve lezzetli...

Taze fasulyeleri temizleyip ortadan ikiye kesin. Kaynar tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzgece alın.

Yufka hariç tüm malzemeler karıştırılarak iç malzemesi hazırlanır. Yufkanın biri tezgaha serilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri