Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çin böreği
Çin böreği
Pratik Çin böreği Tarifi

Malzemeler: 18 adet için
3 adet yufka
250 gram soya filizi
1’er adet kereviz, havuç ve soğan
200 gram kıyma
2 çorba kaşığı margarin
galeta unu
1 adet yumurta akı
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Yufkaları düz bir zemine yayın. Önce ikiye, daha sonra her parçayı da üçe bölüp 18 adet yufka elde edin. Soğanı yemeklik doğrayın. Margarini ve doğranmış soğanı bir tencereye alıp kavurun. Üzerine kıymayı ilave edip, kıyma suyunu çekene kadar bir süre kavurun. Ayrı bir yerde havuç ve kerevizi rendeleyin. Kavrulan kıymaya soya filizini, rendelenmiş havuç ve kerevizi ekleyip kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Soğuduktan sonra yufkaların üzerine kıymalı harcı paylaştırın. Geniş birer sigara böreği şeklinde sarın. Böreklerin uç kısımlarını, açılmamaları için yumurta akına batırın.börekleri önce galeta ununa daha sonra yumurtaya bulayın. Kızgın yağda kızartın. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Yufkaları düz bir zemine yayın. Önce ikiye, daha sonra her parçayı da üçe bölüp 18 adet yufka elde edin. Soğanı yemeklik doğrayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Harç malzemesini karıştırıp, suya batırıp çıkardığınız kabak çiçeklerinin içine doldurun.

Derya Aydın'ın Okurken bile ağzınızınızın suyu akıcak dediği iddialı bir tarifi...

Ramazan sofralarınızı lezzetlendirecek enfes bir salata tarifi. Farklı salatalar denemek isteyenler bu tarifi kaçırmayın...

İri parçalara bölünmüş ete 6 su bardağı su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayın. Soğanı küçük küp şeklinde doğrayın.

Börülceyi ayıklayıp bir tencereye alın. Domates ve soğanı bütün olarak ekleyip üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri