Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çiğ börek
Çiğ börek
Pratik Çiğ börek Tarifi

Malzemeler: 15 adet için
4 su bardağı un
1 çorba kaşığı yoğurt
1 su bardağı su
tuz, karabiber
1 adet soğan
125 gram yağsız kıyma
1 su bardağı sıvıyağ

Hazırlanışı: Soğanı rendeleyin. Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırarak harcı hazırlayın. Hamur için unu bir kaba eleyin. Üzerine yoğurt, tuz ve suyu ekleyip yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde 15 eşit beze koparın. Hamurların her birini unlanmış tezgahta merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurlara harcı paylaştırın. Yarım ay biçiminde kapatıp kenarlarına bastırarak ya da bir hamur keseceği ile keserek birleştirin. Sıvıyağda tavada kızdırın. Hazırladığınız börekleri kızgın yağda her iki tarafı da altın sarısı renk oluncaya kadar kızartın. Süzdürerek yağdan alıp, üzerine havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkartın. Sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Böreklerin kenarlarını kapattıktan sonra çok bekletmeyin. Kuruyan börekler kabarmaz. Börekleri kızartacağınız yağın çok sıcak olmasına dikkat edin.


Soğanı rendeleyin. Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve karabiberi karıştırarak harcı hazırlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.

Patlıcanı alacalı soyup, acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin.

Parçalara ayrılmış eti bir fırın kabına alın. Üzerine kuyruk yağını ince şekilde serin. Tuz serpin ve su ekleyin.

Sahrap Soysal'ın muhteşem tariflerinden biri...

Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri