Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çiğ börek-ESKİŞEHİR
Çiğ börek-ESKİŞEHİR
Pratik Çiğ börek-ESKİŞEHİR Tarifi

Malzemeler: (16-18 adet için)
4 su bardağı un
aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
içi için: yarım kg kıyma
1 adet iri boy soğan
1 kahve fincanı su
tuz, karabiber, pulbiber
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, 15 dakika dinlendirin. Diğer tarafta kıyma, rendelenmiş soğan, su, tuz, karabiber ve pulbiberi yoğurup böreğin içini hazırlayın. Dilimlenmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir hamuru 1 mm inceliğinde açın. Hamurun bir kenarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan 2 çorba kaşığı koyun ve diğer kenarı kıymanın üzerine kapatın. Bir rulet yardımıyla hamurun kenarlarını yuvarlak şekilde kesin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda hiç bekletmeden önlü arkalı kızartın. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ekmek hamurunu un serpilmiş zemine alıp bir kaç kez yoğurun. Zemini ve hamurun üzerini hafifçe unlayıp oklava ile 2-3 mm kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile yuvarlak hamurlar kesin.

Çocuklar için besin değeri çok yüksek, lezzetli bir tarif...

Barbunyayı bir taşım haşlayarak süzün. Zeytinyağını tencereye alarak ay şeklinde doğradığınız soğanı ve dilimlediğiniz havucu ilave edin.

Semizotunun yapraklarını ayıklayıp, yıkayın ve süzün. Salatalıkları kabuklarıyla birlikte halka, kırmızı biberi jülyen, domatesi de küp şeklinde doğrayın.

Sıvıyağ haricindeki tüm krep malzemesini geniş bir kaba alıp, iyice çırpın. Oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri