Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çiğ börek-ESKİŞEHİR
Çiğ börek-ESKİŞEHİR
Pratik Çiğ börek-ESKİŞEHİR Tarifi

Malzemeler: (16-18 adet için)
4 su bardağı un
aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
içi için: yarım kg kıyma
1 adet iri boy soğan
1 kahve fincanı su
tuz, karabiber, pulbiber
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, 15 dakika dinlendirin. Diğer tarafta kıyma, rendelenmiş soğan, su, tuz, karabiber ve pulbiberi yoğurup böreğin içini hazırlayın. Dilimlenmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir hamuru 1 mm inceliğinde açın. Hamurun bir kenarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan 2 çorba kaşığı koyun ve diğer kenarı kıymanın üzerine kapatın. Bir rulet yardımıyla hamurun kenarlarını yuvarlak şekilde kesin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda hiç bekletmeden önlü arkalı kızartın. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fasulyeleri ayıklayıp, incecik doğrayın (kılçıklarını da çıkarın).

Sofra dergisinin yemek danışmanı Elmas Yetgin hem lezzetli hem de çok pratik bir salata tarifi verdi. Sevgiyle yapılmış bu salatayı siz de anneleriniz için yapın...

Patates cipsini ezin. Ezilmiş cipsin ¾’ünü krema ile karıştırın.

Tavuk göğsünü ince bir şekilde dövün. Orta kısmına mantar, peynir, tuz ve biber ilave ettikten sonra rulo şeklinde sarın.

Derin bir tencerede süt ve süt kremasını karıştırıp kaynatın. İki paket vanilyayı ekleyip karıştırın. Tekrar 10 dakika kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp dinlendirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri