Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çiğ börek-ESKİŞEHİR
Çiğ börek-ESKİŞEHİR
Pratik Çiğ börek-ESKİŞEHİR Tarifi

Malzemeler: (16-18 adet için)
4 su bardağı un
aldığı kadar su
1 tatlı kaşığı tuz
içi için: yarım kg kıyma
1 adet iri boy soğan
1 kahve fincanı su
tuz, karabiber, pulbiber
kızartmak için: sıvıyağ

Hazırlanışı: Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp, 15 dakika dinlendirin. Diğer tarafta kıyma, rendelenmiş soğan, su, tuz, karabiber ve pulbiberi yoğurup böreğin içini hazırlayın. Dilimlenmiş hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir hamuru 1 mm inceliğinde açın. Hamurun bir kenarına hazırladığınız kıymalı iç harçtan 2 çorba kaşığı koyun ve diğer kenarı kıymanın üzerine kapatın. Bir rulet yardımıyla hamurun kenarlarını yuvarlak şekilde kesin. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın. Kızdırılmış sıvıyağda hiç bekletmeden önlü arkalı kızartın. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Unu derin bir kaseye alın. Yeterince su ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edip ele yapışmayacak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurta, süt, tuz, limon suyu ve eritilmiş margarini karıştırın. Üzerine un ve karbonatı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Derin bir kaba, yoğurt, sıvıyağ, süt, yumurta ve sirkeyi koyup karıştırın. Diğer tarafta una, kabartma tozunu, mahlepi, ayıklanmış üzüm ve dutu ekleyip karıştırın.

Bulguru ayıklayıp, 3 kere yıkayın. Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.

Soğanları temizleyip piyazlık doğrayın.Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı ilave ederek pembeleşene kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün.

Diabet hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün mantar çorbası tarifi.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri