Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çerkez böreği
Çerkez böreği
Pratik Çerkez böreği Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
Üç buçuk su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çorba kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı sıvıyağ
2 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
bir tutam tuz
içi için: 300 gram kıyma
1 demet taze soğan
1 demet taze sarımsak
1yarım demet maydanoz
1 adet yumurta
tuz, karabiber
100 gram Çerkez peyniri
üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı, çörekotu

Hazırlanışı: Un, yoğurt, tozşeker, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu ve bir tutam tuzu yoğurup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örterek buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Hazırladığınız hamuru ikiye bölün. Merdane yardımıyla hamurları tepsi büyüklüğünde açın. Açtığın hamurlardan birini yağlanmış tepsiye yayın. Diğer tarafta kıyma, ince kıyılmış taze soğan. Taze sarımsak, maydanoz, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Harcı hamurun üzerine yayın. Çerkez peynirini dilimleyip kıymanın üzerine yerleştirin. Açtığınız diğer hamuru da üzerine kapatın. Böreğin üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra / Ayşe Tüter'in tarifi


 


Un, yoğurt, tozşeker, sıvıyağ, sirke, kabartma tozu ve bir tutam tuzu yoğurup, orta yumuşaklıkta bir hamur elde edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edin.

Pasta hamuru için unu derin bir kaba eleyin. Pudraşekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın.

Bademleri robottan geçirin. Tüm malzemeyi birbirine iyice yedirin.

İftar sofraları için lezzetli ve hafif bir yemek tarifi...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri