Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çay Lokması
Çay Lokması
Pratik Çay Lokması Tarifi

Malzemeler: (20-24 Parça)
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım su bardağı ezilmiş beyaz peynir
Aldığı kadar un
1 çay kaşığı karbonat, tuz
Kızartmak için : Sıvıyağ
 
Hazırlanışı:
Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın. Orta yumuşaklıkta bir hamur oluncaya dek un katın. Karbonat ve tuzunu da ilave edip iyice yoğurun.
Hamuru merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açıp, iki parmak eninde istediğiniz boyda şeritler kesin. Kızdırılmış sıvıyağlı tavada, şeritler halindeki hamurları, kabarıp pembeleşinceye kadar kızartın.
Servis tabağına aldığınız çay lokmalarını sıcak servis yapın.


Bir kabın içinde yoğurt ve yumurtayı tahta kaşıkla iyice çırpın. Üzerine zeytinyağını ve ezilmiş beyaz peyniri ilave edip, karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Elmaları kabuklarıyla birlikte, şalgamı ise kabukları soyduktan sonra, küp şeklinde doğrayın.

Tencereye tavuk suyunu, salçayı ve ayıklanıp yıkanmış pirinci koyun. Pirinç şişene kadar kısık ateşte kaynatın.

Pirinci bol tuzlu sıcak suda bir saat dinlendirin. Ciğeri minik küp şeklinde doğrayarak sıvıyağda hafifçe kızartın.

Bulguru geniş bir tepsiye alın. 1 bardak sıcak suyla ıslatıp bekletin. Soğanı soyup kıyın. 100 gram kıymayı tavada kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri