Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli aşk salatası
Sebzeli aşk salatası
Pratik Sebzeli aşk salatası Tarifi

Azzur Restaurant şefi Orhan Demirok'tan sunumuyla da çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...

Malzemeler: (2 kişilik)

8 ad arpacık soğan  
60 gr havuç  
50 gr kereviz  
50 gr patates  
40 gr kabak   
40 gr pancar 
 ½ ad limon  
40 ml zeytin yağı
5 gr un
5 gr tuz
5 gr biber 

Hazırlanışı: bütün sebzeler temizlenir ve soyulur.forma ile kesilir, tencereye zeytinyağı koyulur ve önce arpacık soğan, havuç kavrulur.sonra un ilave edilir ve biraz daha kavrulup tencereye yeterince su koyulur. Limon suyu, tuz ve şekerle tatlandırılır. Sonra sırası ile patates, kereviz ve en son kabak ilave edilir. Sebzeler piştikten sonra başka bir kabın içine alınır ve hızlı bir şekilde soğutulur. (Tercihen buzlu başka bir kabın içine oturtularak) bu işlem sebzelerin besin değerini kaybetmemesini, daha uzun süre bozulmamasını ve renklerinin atmamasını sağlayacaktır. Pancarlar kırmızı renk vereceği için başka küçük bir tavada pişirilmelidir ve en son ilave edilmelidir. Tercihe göre safranlı veya denizmahsüllü yapılabilir. Akdeniz yeşillikleri veya göbek ile servis edilir.


Azzur Restaurant şefi Orhan Demirok'tan sunumuyla da çok dikkat çekici bir salata. Sevgiliye özel yemek yapmak isteyenler mutlaka denemeli...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın. Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin.

Lahanaları ince ince kıyın ve tuzla ovun. Havuçları jülyen doğrayıp lahanalara ekleyin.

Fulden Ekinci'den lezzetli bir tarif

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Yumurtaları iyice çırpın. Üzerine kepekli unu ekleyip, tekrar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri