Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Portakallı haşhaşlı kek
Portakallı haşhaşlı kek
Pratik Portakallı haşhaşlı kek Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
2 su bardağı + 2 çay bardağı un
2 su bardağı + 2 çay bardağı tozşeker
1 tutam tuz
2 çay kaşığı kabartma tozu
300 gram oda sıcaklığında tereyağı
1 çorba kaşığı haşhaş
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
4 çay bardağı süt
5 adet yumurta
1 tatlı kaşığı portakal yağı

Hazırlanışı: Unu geniş bir kaba alıp üzerine, tozşeker, tuz, kabartma tozu, tereyağı, haşhaş ve portakal kabuğu rendesini ilave edip mikserle 2-3 dakika karıştırın. Süt, yumurta ve portakal yağını da ekleyip 2-3 dakika daha karıştırın. Dikdörtgen bir kek kalıbını hafifçe yağlayıp unladıktan sonra karışımı kaba boşaltın. Üzerine bıçakla boydan boya bir çizik atın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin.

Aşçının notu: Portakal yağını aktarlarda ve Mısır Çarşısı’nda bulabilirsiniz.


Unu geniş bir kaba alıp üzerine, tozşeker, tuz, kabartma tozu, tereyağı, haşhaş ve portakal kabuğu rendesini ilave edip mikserle 2-3 dakika karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fatoş Yalçınkaya'dan çok pratik bir kurabiye tarifi. Lokum yerine farklı malzemelerle de yapabilirsiniz...

Un, tuz, pudra şekeri ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ve pesto sosu ekleyin.

Ramazan sofraları için değişik bir lezzet.

Elli gram bitter çikolatayı küçük parçalara bölün. Tereyağı, şeker, çikolata ve suyu tencereye alın.

Kuzu gerdan etini, 6 su bardağı suda yumuşayana kadar iyice haşlayın. Suyunu başka bir tencereye süzün ve eti soğumaya bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri