Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Marmara sahillerinde aşk başlangıcı
Marmara sahillerinde aşk başlangıcı
Pratik Marmara sahillerinde aşk başlangıcı Tarifi

Malzemeler: (iki kişilik)
120 gr somon füme
Avakado salatası
Babaganuş
20 gr marul
16 gr mesculin
dekor için: 2 adet soğan
1 adet bıldırcın yumurtası
1 adet çeri domates
10 gr kapari çiçeği
yeteri kadar zeytinyağı
8 gr haşlanmış jumbo karides
40 gram buharda pişmiş deniz levreği

Hazırlanışı: Somon yapraklarını bir tepsiye açın, üzerine önceden hazırlamış olduğumuz, bal ve hardal sosumuzu somonumuzun her yerine gelecek şekilde sürün. Daha sonra ballı ve hardallı somonlarımızı iki tabağa ortalarına gelecek şekilde yaprak şeklinde koyun. Sonra ise daha önceden yapılmış olan avokado salatası ve babaganuşu kalp şeklindeki bir forma yardımıyla somonların üzerine koyun. Jumbo karidesi, deniz levreğini de babaganuş ve avokado salatasının kenarlarına düzgünce yerleştirin. En sonunda ise marul, mesculin, bıldırcın yumurtasın, taze soğan, kapari ve çeri domatesi ile süsleyip, birazcık zeytinyağı gezdirin.


Polat Renaissance Hotel'in usta aşçılarından Sevgililer Günü için leziz bir başlangıç yemeği. Somon, avakado ve babaganuş'un aşkla buluşması...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Diabet hastaları için Dr. Gülseren Ünsün'ün mantar çorbası tarifi.

Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun, 1 çorba kaşığı tuz katın. Suyu bir taşım kaynatın.

Öncelikle soğan, sarımsak ve salçayı et suyuna ekleyin. Eti ilave edip, pişmeye bırakın.

Ekmeği çok ince ufalayın. Tavada margarini ısıtıp ufalanmış ekmek içi, 3.5 çorba kaşığı tozşeker ve iki çay kaşığı tarçını ilave ederek kızarıncaya kadar karıştırın.

Kırmızı biber, dolmalık biber, soğan ve domatesi küçük küçük doğrayın. Taze nane, dereotu, maydanoz ve fesleğeni de ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri