Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kalp kurabiyeler
Kalp kurabiyeler
Pratik Kalp kurabiyeler Tarifi

Malzemeler: 10-15 adet
Sable hamuru için: 2 çay bardağı pudraşekeri
300 gram tereyağı
4 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
2 kahve fincanı toz badem
yarım çay kaşığı toz vanilya
1 adet yumurtanın akı
süslemek için: 1 adet limonun suyu
5 çay bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı titanyum
2 damla kırmızı gıda boyası
2 damla pembe gıda boyası
3-4 çorba kaşığı Arjantin şekerleme

Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için, pudraşekeri ve tereyağını geniş bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika karıştırın. Üzerine unu, toz bademi ve toz vanilyayı ekleyin. Daha sonra yumurta akını da katıp 1-2 dakika yoğurun. Hamuru 1 cm kalınlığında açıp kalp kalıplar ile kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Süsleme sosunu hazırlamak için, limon suyunu küçük bir kaba alın. Üzerine elenmiş pudraşekeri ve titanyumu ekleyip yedirin. Beyaz sosu 3’e ayırın. Bir bölümüne kırmızı diğerine pembe boyayı ekleyip karıştırın. Elinizdeki beyaz, kırmızı ve pembe soslarla, pastacı duy uçlarını kullanarak kurabiyelerin üstlerini süsleyin. Aralarına gümüş renkli Arjantin şekerlemelerini yerleştirin.

Aşçının notu: Titanyum, süsleme sosunu beyazlatmada kullanılan bir maddedir. Kullanıldığında sosunuz rengi sarı olur. Mısır Çarşısı’ndan temin edebilirsiniz. Süsleme soslarını pastacı duy uçlarının yanı sıra spatula ya da sıkma torbası ile süsleyebilirsiniz.


Hamuru hazırlamak için, pudraşekeri ve tereyağını geniş bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Kıymayı geniş bir kaba alın. Rendelediğiniz kuru soğanı, 1 çay kaşığı karabiberi, kırmızıbiberi ve tuzu tencereye ekleyin.

Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın. sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin.

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Çiğdem Güler'in tavuk etiyle yapılan patlıcan kebabı ile mutfağınızda harikalar yaratın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri