Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kalp kurabiyeler
Kalp kurabiyeler
Pratik Kalp kurabiyeler Tarifi

Malzemeler: 10-15 adet
Sable hamuru için: 2 çay bardağı pudraşekeri
300 gram tereyağı
4 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
2 kahve fincanı toz badem
yarım çay kaşığı toz vanilya
1 adet yumurtanın akı
süslemek için: 1 adet limonun suyu
5 çay bardağı pudraşekeri
1 çay kaşığı titanyum
2 damla kırmızı gıda boyası
2 damla pembe gıda boyası
3-4 çorba kaşığı Arjantin şekerleme

Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için, pudraşekeri ve tereyağını geniş bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika karıştırın. Üzerine unu, toz bademi ve toz vanilyayı ekleyin. Daha sonra yumurta akını da katıp 1-2 dakika yoğurun. Hamuru 1 cm kalınlığında açıp kalp kalıplar ile kesin. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 165 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Süsleme sosunu hazırlamak için, limon suyunu küçük bir kaba alın. Üzerine elenmiş pudraşekeri ve titanyumu ekleyip yedirin. Beyaz sosu 3’e ayırın. Bir bölümüne kırmızı diğerine pembe boyayı ekleyip karıştırın. Elinizdeki beyaz, kırmızı ve pembe soslarla, pastacı duy uçlarını kullanarak kurabiyelerin üstlerini süsleyin. Aralarına gümüş renkli Arjantin şekerlemelerini yerleştirin.

Aşçının notu: Titanyum, süsleme sosunu beyazlatmada kullanılan bir maddedir. Kullanıldığında sosunuz rengi sarı olur. Mısır Çarşısı’ndan temin edebilirsiniz. Süsleme soslarını pastacı duy uçlarının yanı sıra spatula ya da sıkma torbası ile süsleyebilirsiniz.


Hamuru hazırlamak için, pudraşekeri ve tereyağını geniş bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tereyağını bir tencereye alın ve küp doğranmış soğanı ilave edip, hafifçe kavurun. Kuzu kuşbaşı etini ilave edin ve harlı ateşte kavurmaya devam edin.

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Sütü bir tencereye alın. Tozşeker, 2 çorba kaşığı nişasta ve pirinç ununu ilave edin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.

Patlıcanları arzuya göre alacalı soyun ve iki buçuk üç parmak eninde dilimleyin.

Batı Ege'nin lezzetli otlarından köremen ile yapılan bir börek.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri