Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında ıstakoz
Fırında ıstakoz
Pratik Fırında ıstakoz Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
1 kg’lık canlı ıstakoz
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
yarım limonun suyu
yarım çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Canlı olan ıstakozu testereli ve keskin bir bıçakla ikiye bölün. İçini temizledikten sonra bir kap içerisinde iyice karıştırdığınız zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, limon suyu ve tuzu ıstakozun içine sürün. Kabuklu kısmı dışa gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Istakozun fırında kalacağı süreyi ıstakozun boyuna göre ayarlayın (her santimetresi için 1 dakika pişirilir). Piştikten sonra fırından çıkardığınız ıstakozu servis tabağına alarak istediğiniz yeşillikle servis yapın.

Aşçının notu: Istakozu canlı olarak almalısınız. Aksi takdirde ıstakoz bakteri üreterek, tehlikeli olabiliyor. Istakozun kesme aşamasını evinizde gerçekleştiremiyorsanız haşlanmış şekilde alabilirsiniz. Alogurme Tel: 0212 263 51 10


Canlı olan ıstakozu testereli ve keskin bir bıçakla ikiye bölün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çilekleri temizleyip, dörde bölün. Bir tencerede reçel yap ve limon sosuyla karıştırıp, 30 dakika bekletin. Jelatini limon suyunda ıslatın.

Pırasaları irice doğrayıp haşlayın. Sudan alın ve elinizle sıkarak fazla suyunu akıtın.

Soğan ve sarımsağı yağda kavuralım. Tavuk kıymasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.

Bezelye ve yumurtaları blenderden geçirip, derin bir kaba alın. Pastırma, galeta unu, mısır unu, yoğurt, un, kaşar peyniri, tereyağı, kabartma tozu ve sivri biberi ilave edin.

13 yaşındaki Merve Gül Başaran'dan pratik bir kek tarifi. Bu tarif küçük aşçının kendisine ait özel bir reçete...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri