Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Fırında ıstakoz
Fırında ıstakoz
Pratik Fırında ıstakoz Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
1 kg’lık canlı ıstakoz
yarım çay bardağı zeytinyağı
2 diş sarımsak
yarım limonun suyu
yarım çay kaşığı tuz

Hazırlanışı: Canlı olan ıstakozu testereli ve keskin bir bıçakla ikiye bölün. İçini temizledikten sonra bir kap içerisinde iyice karıştırdığınız zeytinyağı, ince kıyılmış sarımsak, limon suyu ve tuzu ıstakozun içine sürün. Kabuklu kısmı dışa gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Istakozun fırında kalacağı süreyi ıstakozun boyuna göre ayarlayın (her santimetresi için 1 dakika pişirilir). Piştikten sonra fırından çıkardığınız ıstakozu servis tabağına alarak istediğiniz yeşillikle servis yapın.

Aşçının notu: Istakozu canlı olarak almalısınız. Aksi takdirde ıstakoz bakteri üreterek, tehlikeli olabiliyor. Istakozun kesme aşamasını evinizde gerçekleştiremiyorsanız haşlanmış şekilde alabilirsiniz. Alogurme Tel: 0212 263 51 10


Canlı olan ıstakozu testereli ve keskin bir bıçakla ikiye bölün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtaları iyice çırpın. Üzerine kepekli unu ekleyip, tekrar çırpın.

Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Derin bir kabın içinde yumurtaları ve tozşekeri çırpma teli ile iyice çırpın. İçine zeytinyağı ve çay ilave edip çırpmaya devam edin.

Pazı yapraklarını yıkayıp süzün ve ıri iri kıyın. Soğanı ince doğrayıp teflon tavada biraz çevirin.

Canlı olan ıstakozu testereli ve keskin bir bıçakla ikiye bölün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri