Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Denizden gelen aşk
Denizden gelen aşk
Pratik Denizden gelen aşk Tarifi

Malzemeler: (2 kişilik)
80 gram levrek fileto
80 gram somon fileto 
80 gram taze ıspanak 
250 gram patates  
1 demet roka
20 ml balsamic sos
10 gram tereyağı  
50 ml mrema  
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Levrek fileto ve somon filetoyu 15-16 cm uzunluğunda,1 cm kalınlığında kesip saç örgüsü gibi öreriz. Tuz ve biberle tatlandırırız.buharlı fırında yaklaşık 5-6 dk pişiririz. Patatesimizi kalp şeklinde kalıpla kesip istağe göre safranlı veya normal suda haşlarız. Tavamıza zeytinyağını koyarız ve kızdırırız, içine taze ıspanaklarımızı ve balsamic sirkemizi ilave edip tuz biberle kısa bir süre soteleriz. Tabağa önce ıspanakları sonrada balıkları koyarız. Roka sos ile servis ederiz. Roka sos; rokalar kaynar suda 30 sn haşlanır. Süzdürülür ve derin bir kaba koyulur. Tavada bir taşım kaynatılan krema ilave edilir ve blender ile çekilir kıvamı tavuk suyu ile ayarlanır. Tereyağı ile en son ılık iken karıştırılır ve tabağa koyulur.

 


Hem sağlıklı hem de lezzetli bir aşk yemeği. Mövenpick Hotel Azzur Restauran’tın şefi Orhan Demirok sizler için hazırladı

Son Aranan Yemek Tarifleri

Vişneleri oda sıcaklığına getirip blendere alın. Üzerine 2 çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip birlikte çekin.

Temizlenmiş işkembeyi bol suda birkaç su yıkayalım. Tencereye alıp üzerine üç parmak çıkacak kadar su ilave edip, yarım limonun suyunu ve doğranmış sarmısakları ekleyerek işkembeyi yumuşayana kadar haşlayalım

Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın.

Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün. Unu hamur yoğurma kabına alın.

Margarini kızıdır irmiği üzerine ekleyin. Kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri