Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Denizden gelen aşk
Denizden gelen aşk
Pratik Denizden gelen aşk Tarifi

Malzemeler: (2 kişilik)
80 gram levrek fileto
80 gram somon fileto 
80 gram taze ıspanak 
250 gram patates  
1 demet roka
20 ml balsamic sos
10 gram tereyağı  
50 ml mrema  
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Levrek fileto ve somon filetoyu 15-16 cm uzunluğunda,1 cm kalınlığında kesip saç örgüsü gibi öreriz. Tuz ve biberle tatlandırırız.buharlı fırında yaklaşık 5-6 dk pişiririz. Patatesimizi kalp şeklinde kalıpla kesip istağe göre safranlı veya normal suda haşlarız. Tavamıza zeytinyağını koyarız ve kızdırırız, içine taze ıspanaklarımızı ve balsamic sirkemizi ilave edip tuz biberle kısa bir süre soteleriz. Tabağa önce ıspanakları sonrada balıkları koyarız. Roka sos ile servis ederiz. Roka sos; rokalar kaynar suda 30 sn haşlanır. Süzdürülür ve derin bir kaba koyulur. Tavada bir taşım kaynatılan krema ilave edilir ve blender ile çekilir kıvamı tavuk suyu ile ayarlanır. Tereyağı ile en son ılık iken karıştırılır ve tabağa koyulur.

 


Hem sağlıklı hem de lezzetli bir aşk yemeği. Mövenpick Hotel Azzur Restauran’tın şefi Orhan Demirok sizler için hazırladı

Son Aranan Yemek Tarifleri

İftar sofraları için güzel bir yemek tarifi...

Bademleri tereyağında soteleyin. Pirinci ilave ederek kavurun. Kesmeşeker ve tuzu ekleyin.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Öncelikle 1 çay bardağı su ve sıvıyağı karıştırın.

Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri