Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Beyaz çikolatalı ve çilekli pasta
Beyaz çikolatalı ve çilekli pasta
Pratik Beyaz çikolatalı ve çilekli pasta Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
Keki için:
125 gram tereyağı
4 adet yumurta
2 çay bardağı tozşeker
yarım limonun rendelenmiş kabuğu
3 kahve fincanı un
beyaz çikolatalı krema için:
3 çay bardağı süt
350 gram beyaz çikolata
1 kg krema
üzerine: 250 gram çilek

Hazırlanışı: Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın. Yumurta sarılarını bir kaba alıp üzerine tozşekerin ¾’ünü ekleyin mikserle çırparak kabartın. Yumurta aklarını ayrı bir kaba alıp kalan tozşekeri ilave edin ve onları da mikserle çırparak kabartın. Kabartılan yumurta aklarının yarısını yumurta sarılı karışıma ilave edin ve spatulayla yavaşta alt üst edin. Üzerine limonun rendelenmiş kabuğunu ve unu ekleyip karıştırın. Son olarak geriye kalan yumurta akını da karışıma ilave edip yavaşça karıştırın. Karışımı kalp şeklindeki bir kaba döküp 175-180 derecede 25-30 dakika pişirin. Kremayı hazırlamak için, sütü kaynatıp içine ince doğradığınız beyaz çikolata parçalarını ilave edin. Ocaktan alıp çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir kapta krem şantiyi kabarana kadar çırpıp çikolatalı karışıma yedirin. Keki ikiye bölüp bölüp alt parçalarını servis tabağına koyun. Üzerine bir spatula ila hazırladığınız kremadan sürün. İri doğranmış çilekleri kremanın üzerine yerleştirin. İkinci kat keki üzerine koyup aynı işlemi tekrarlayın.


Keki hazırlamak için, tereyağını eritip ılıtın. Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kaynar tuzlu suda makarnayı 10 dakika haşlayıp süzün. Sıvı yağı tencerede kızdırın. Makarnayı soteleyin. Sütü kaynatın. Ekmek içini sütle ıslatın.

Elif Kılıç'tan yaz aylarında da keyifle yenilebilecek pratik bir tatlı. Evde bulunan malzemelrle kolayca yapabileceğiniz bisküvili soğuk pastayı mutlaka deneyin.

Neslihan Hanım'dan çölyaklılar için ekmek tarifi

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun. Kenarlarını katlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri