Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çirozlu volovan
Çirozlu volovan
Pratik Çirozlu volovan Tarifi

Malzemeler: 2 kişilik
8 yaprak milföy hamuru
3 adet yumurtanın sarısı
75 gram çiroz fileto
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
40 gram çedar peyniri
5 dal dereotu
1 tutam muskat rendesi
karabiber

Hazırlanışı: Milföy hamurlarından yuvarlak daireler çıkarın. Hafif su serptiğiniz ıslatılmış fırın tepsisine 4 adet daire şeklindeki hamuru yerleştirin. Diğer 4 adet daire şeklideki hamurun ortasından bir kalıp yardımıyla 8 cm’lik daireler çıkarın. Elde ettiğiniz ortası boş çember şeklindeki hamurları tepsiye koyduğunuz hamurların üzerine yerleştirin. Tepsinin boş kalan kısmına 8 cm’lik daire şeklindeki hamurları da dizdikten sonra hepsinin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 20 dakika pişirin. Çiroz filetoları orta derecede ısıtılmış fırın ızgarasında 2-3 dakika çevirerek pişirin. Daha sonra elle ufak parçalara bölün. Başka bir kapta tereyağını eritip, üzerine unu ilave ederek kavurun. Sonrasında karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin. Sos koyulaşıncaya dek karıştırın. İçine çirozları, ufak doğradığınız çedar peynirini, ince şekilde doğradığınız dereotunu, muskatı, karabiberi ekleyerek kısık ateşte peynir eriyene kadar karıştırıp ocaktan alın. Fırından çıkarılan ve ortası kuş yuvası görümünü alan volovanların içine hazırladığınız sostan aldığı kadar doldurun. Pişen küçük daireleri üstlerine kapatarak servis tabağına alın.

Aşçının notu: Çiroz ve peynir kullanıldığından tuz kullanılmayabilir.


Milföy hamurlarından yuvarlak daireler çıkarın. Hafif su serptiğiniz ıslatılmış fırın tepsisine 4 adet daire şeklindeki hamuru yerleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Mercimeği ayıklayıp, yıkayın. Tencereye alın. Soğanı, defne yaprağını ve tane karabiberi ekleyin. Üzerine 4 su bardağı su ilave edip iyice pişirin.

Bisküvileri ufalayın veya ezin. Tereyağını eritip şekeri ilave edin. Şeker eriyince yağlı karışır bisküvilere ekleyip karıştırın.

Ayıkladığınız hamsinin kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzdükten sonra bir kenara alın.

Adnan Gençzeybek'in ister meze ister hafif yemek olarak sunabileceğiniz pratik bir tarifi...

Çarliston biberleri ızgarada 10 dakika kadar bekletin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri