Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Çikolatalı tart
Çikolatalı tart
Pratik Çikolatalı tart Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
Sable hamuru için:
300 gram tereyağı
2 çay bardağı pudraşekeri
4 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı toz badem
1 çay kaşığı toz vanilya
1 adet yumurtanın akı
çikolatalı ganaş için: 250 gram krema
1çorba kaşığı glikoz
200 gram bitter çikolata
25 gram tereyağı
süslemek için: 100 gram beyaz çikolata

Hazırlanışı: Hamuru hazırlamak için, tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika yumuşayana kadar karıştırın. Üzerine un, toz badem ve toz vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam edin. Yumurta akını ekleyip 1-2 dakika daha yoğurun. Hamuru bir merdane ile açıp tart kalıbına, kenarları da kaplayacak şekilde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Çikolatalı ganaş için, krema ve glikozu ocakta ısıtın. Küçük parçalar halinde kırdığınız çikolatanın üzerine döküp erimesini sağlayın. Karışım ılınınca tereyağını ilave edip karıştırın. Pişirdiğiniz tartın içine doldurup buzdolabında soğutun. Yağlı bir kağıda kalk şekilleri çizin. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve kalp keşiklerinin üzerine dökün. Soğuyunca tartınızın üzerine koyarak servis yapın.

Aşçının notu: Glikozu aktarlarda bulabilirsiniz.


Hamuru hazırlamak için, tereyağı ve pudraşekerini bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika yumuşayana kadar karıştırın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Önce bir kilo havucu rendeleyerek tencereye koyun. Şeker ve su ilave ederek orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun. Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün.

Salata tutkunları için yepyeni bir tarif. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in ödüllü aşçısı Veysel eren pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Somon fümelerin içine rendelenmiş kaşar peynirini paylaştırıp rulo şeklinde sarın.

Hamuru hazırlamak için unu düz bir zemine alıp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, su ve tuz ekleyerek yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri