Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ton balıklı salata
Ton balıklı salata
Pratik Ton balıklı salata Tarifi

Küçük aşçımız İrem'den büyük küçük herkesin çok seveceği bir salata tarifi. İzlerken bir an önce yapmak ve yemek isteyeceksiniz.

Malzemeler: 1 kişilik
1 küçük kutu ton balık
7-8 yaprak marul
3-4 tatlı kaşığı konserve mısır
1 adet domates
5-6 dal maydanoz
yarım limon
4 dal taze soğan
sıvıyağ, tuz

Hazırlanışı: Marul, maydanoz ve taze soğanı iyice yıkıyoruz. Domatesimizi küçük küçük doğruyoruz ve salata kabına koyuyoruz. Ardından yeşil soğan ve marulları ince ince doğrayıp, salata kabındaki domateslerin üzerine ilave ediyoruz. Tonbalığı, konserve mısırı da koyuyoruz. Yarım limon sıkıp, salatanın üzerine gezdiriyoruz. Az miktarda sıvıyağ ve tuz ilave ediyoruz. Maydanozu da üzerine serptikten sonra, tuz, limon ve yağın dağılması için karıştırıyoruz. 

İrem’in notu: Marul, maydanoz ve taze soğan gibi sebzeleri toz, toprak gibi şeylerden arındırmak için yıkarken çok özen göstermeliyiz.


Küçük aşçımız İrem'den büyük küçük herkesin çok seveceği bir salata tarifi. İzlerken bir an önce yapmak ve yemek isteyeceksiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tavuk göğsünü suda haşlayıp didikleyin. Ispanak köklerini sirkeli suda bekletip iyice yıkadıktan sonra doğrayın ve tavuk göğsünü haşladığınız suyun içinde haşlayın.

Hamur için; un, sıvıyağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu sulu bir hamur elde edene kadar karıştırın

Çilekleri temizleyip, dörde bölün. Bir tencerede reçel yap ve limon sosuyla karıştırıp, 30 dakika bekletin. Jelatini limon suyunda ıslatın.

Bir tencereye un, tozşeker, yumurta ve sütü aktarıp çırpın ve ocakta kaynayana dek karıştırarak pişirin.

Un, pudra şekeri, tereyağı. toz badem ve yumurta akını karıştırarak hamur haline getirin. Hazırladığınız hamuru kalıba yerleştirin ve birkaç yerinden çatalla delerek 200 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri