Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ton balıklı salata
Ton balıklı salata
Pratik Ton balıklı salata Tarifi

Küçük aşçımız İrem'den büyük küçük herkesin çok seveceği bir salata tarifi. İzlerken bir an önce yapmak ve yemek isteyeceksiniz.

Malzemeler: 1 kişilik
1 küçük kutu ton balık
7-8 yaprak marul
3-4 tatlı kaşığı konserve mısır
1 adet domates
5-6 dal maydanoz
yarım limon
4 dal taze soğan
sıvıyağ, tuz

Hazırlanışı: Marul, maydanoz ve taze soğanı iyice yıkıyoruz. Domatesimizi küçük küçük doğruyoruz ve salata kabına koyuyoruz. Ardından yeşil soğan ve marulları ince ince doğrayıp, salata kabındaki domateslerin üzerine ilave ediyoruz. Tonbalığı, konserve mısırı da koyuyoruz. Yarım limon sıkıp, salatanın üzerine gezdiriyoruz. Az miktarda sıvıyağ ve tuz ilave ediyoruz. Maydanozu da üzerine serptikten sonra, tuz, limon ve yağın dağılması için karıştırıyoruz. 

İrem’in notu: Marul, maydanoz ve taze soğan gibi sebzeleri toz, toprak gibi şeylerden arındırmak için yıkarken çok özen göstermeliyiz.


Küçük aşçımız İrem'den büyük küçük herkesin çok seveceği bir salata tarifi. İzlerken bir an önce yapmak ve yemek isteyeceksiniz.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

Yıkayıp kuruttuğunuz meyveleri şık bir servis tabağına alın. Üzerine pudraşekeri serpip servis yapın.

Kanatlı tavuk gögsünü ince olarak dövün. lspanak, dana ve tavuk jambon, mantar, sogan, domates, tuz, karabiber, beşamel sos ve rende kaşar ile kavurup dövülmüş tavuğa sarın.

Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün. Unu hamur yoğurma kabına alın.

Süt ve tozşeker orta boy bir tencerede karıştırılarak orta ısılı ateşin üzerine koyulur. Sürekli karıştırılarak şeker eriyip süt ılınıncaya kadar ısıtılır.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri