Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yuvalama Çorbası
Yuvalama Çorbası
Pratik Yuvalama Çorbası Tarifi

Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçılarından Alaaddin Kızılca lezzetli çorbalarımızdan biri olan yuvarlamanın tarifini sizlerle paylaştı...

Malzemeler:

Yuvarlama
Yağısız dana eti
Pirinç unu
Nohut
Haşlanmış kuzu eti
Yoğurt ve nane terbiyesi

Yuvarlamanın yapılışı: Pirinç unu ve yağsız dana kıyma, karabiber ve tuz iyice karıştırılıp yoğurulur ve misket şeklinde yuvarlanır. Yuvarlamalar haşlanır.

Terbiyenin yapılışı: Un hafif yağda kavrulur, nane ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra sulandırılmış yoğurt dökülüp, 15-20 dakika kaynatılır.

Yoğurtlu nane terbiyesinini içine haşlanmış yuvalamalar, nohut ve kuzu eti ilave edilir. 15 dakika kaynatılır.


Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçılarından Alaaddin Kızılca lezzetli çorbalarımızdan biri olan yuvarlamanın tarifini sizlerle paylaştı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin. Soğanı 5-6 kaşık zeytinyağında pembeleştirin.

Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın.

Un, tereyağı, zeytinyağı, kabartma tozu ve tuzu bir kaba alın. Azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

Sade ve kakaolu bisküviyi incecik kıyın. Tereyağıyla yoğurup tarçın ve kakaoyu ilave edin.

Sahrap Soysal'dan özel bir tatlı tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri