Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tennuri çorbası
Tennuri çorbası
Pratik Tennuri çorbası Tarifi

Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Malzemeler:

300 gr nohut
100 gr pirinç
150 gr kuru soğan
et suyu veya su
1 çay kaşığı nane
250 gr kırmızı mercimek
100 gr tereyağı
250 gr kıyma
2 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
yeterince tuz

Hazırlanışı: Nohutu akşamdan veya 6 saat önceden ıslatıp yıkayın. Tencereye koyup üzerini kapatacak kadar su ileva ederek kapağını kapatın ve haşlayın. Nohut yarı pişme haline geldiğinde, mercimeği ve pirinci ekleyip hafifçe pişirin. Başka bir tencerenin içine yağı koyup kızdırın, soğanı katıp karıştırın. Soğan biraz yumuşadığında kıymayı ilave edin. Kıyma verdiği suyu çektikten sonra unu, naneyi, kırmızı biberi ve et suyunu ekleyip karıştırın. 5 dakika kaynatıp çorba kıvamını ve lezzetini kontrol edip servis yapın.

Afiyet olsun


Antep yöresine özgü tennuri çorbası hem çok lezzetli hem de çok vitaminli. Sürmeli İstanbul Otel'in aşçıbaşı Bayram Dönmez'in tarifini mutlaka deneyin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

İri kuşbaşı olarak doğranmış böbreği yıkayıp kurulayın. Tencereye tereyağını koyup eritin. Yağ biraz kızgınlaşınca içerisine böbrekleri atıp kendi suyunu çekinceye kadar pişirin.

Soğanları soyup kıyın. Pirinci çoz az haşlayıp süzün. Maydanozu temizleyip kıyın.

Oda ısısında yumuşatılmış margarini şekerle iyice karıştırın. Yumurtaları biber birer ekleyip karıştırmaya devam edin.

Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın.

Yumurta ve tozşekeri 5-10 dakika mikserle çırpın. Daha sonra tahta kaşıkla karıştırarak unu yavaş yavaş ilave edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri