Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze fasulyeli tavuk çorbası
Taze fasulyeli tavuk çorbası
Pratik Taze fasulyeli tavuk çorbası Tarifi

Malzemeler:
300 gr taze fasulye
1 adet ince kıyılmış kuru soğan
4 kaşık mısırözü yağı
1 bardak un
3 litre tavuk suyu
kreması için: 4 kaşık yoğurt
2 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 fiske taze çekilmiş karabiber
200 gr tavuk bonfile
1 adet yumurta beyazı
süslemek için: 12 yaprak taze nane

Hazırlanışı: Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın. Krema için yoğurt, tuz, karabiber ve yumurta beyazını iyice karıştırın. Tencereye mısırözü yağını koyun, soğanı pembeleştirip unu ilave edin. Üzerine tavuk suyunu ve fasulye püresini, kremayı ilave edin. Tavuk etini kıyma haline getirip yumurta beyazını katıp yoğurun. Kıymayı streç filme sarıp kaynar suda 15 dakika haşlayınız. 5 cm eninde yuvarlak yuvarlak dilimleyiniz.  Çorbaları tabaklara doldurup ortasına tavuk etini, üzerine de kızarmış tereyağını koyunuz. Taze nane yapraklarıyla servis yapınız.


Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle beşamel sosu hazırlayın. Tereyağını bir tencereye alıp unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Çok fazla koyulaşmadan ocaktan alın.

Sahrap Soysal'dan müthiş bir bayram tatlısı

Mayalı hamur için, önce mayayı ılık sütün içinde eritin. Un, şeker ve tuz ilave edip el mikserinin hamur yoğurma ucu ile karıştırıp homojen bir hamur hazırlayın.

Kuru maya kullanıyor iseniz bir miktar ılık su ile çözdürüp kabarmasını bekledikten sonra (5 dk) hamuru yoğurun.

Soğanı soyup, piyazlık doğrayın. Lor ve iri çekilmiş cevizle karıştırın. Yufkaları açıp, ortasına 3-4 çorba kaşığı cevizli içten koyun. Kenarlarını katlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri