Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze fasulyeli tavuk çorbası
Taze fasulyeli tavuk çorbası
Pratik Taze fasulyeli tavuk çorbası Tarifi

Malzemeler:
300 gr taze fasulye
1 adet ince kıyılmış kuru soğan
4 kaşık mısırözü yağı
1 bardak un
3 litre tavuk suyu
kreması için: 4 kaşık yoğurt
2 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 fiske taze çekilmiş karabiber
200 gr tavuk bonfile
1 adet yumurta beyazı
süslemek için: 12 yaprak taze nane

Hazırlanışı: Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın. Krema için yoğurt, tuz, karabiber ve yumurta beyazını iyice karıştırın. Tencereye mısırözü yağını koyun, soğanı pembeleştirip unu ilave edin. Üzerine tavuk suyunu ve fasulye püresini, kremayı ilave edin. Tavuk etini kıyma haline getirip yumurta beyazını katıp yoğurun. Kıymayı streç filme sarıp kaynar suda 15 dakika haşlayınız. 5 cm eninde yuvarlak yuvarlak dilimleyiniz.  Çorbaları tabaklara doldurup ortasına tavuk etini, üzerine de kızarmış tereyağını koyunuz. Taze nane yapraklarıyla servis yapınız.


Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, ruşeym ve tuzu büyük bir kaseye koyun. Tereyağını ekleyip küçük ekmek kırıntıları haline gelinceye kadar parmak uçlarınızla ufalayın.

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Sebze yemeklerini ve özellikle enginar'i sevenler için Aşçı Fok'tan bol vitaminli bir enginar tarifi...

Derin bir kasede maden suyu ve sıvıyağı karıştırın. 2 adet yufkanın arasına bu karışımdan sürün ve üst üste yerleştirin.

Margarini tencereye alıp eritin. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyip, karıştırarak kavurun. 2 çorba kasığı eti ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri