Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze fasulyeli tavuk çorbası
Taze fasulyeli tavuk çorbası
Pratik Taze fasulyeli tavuk çorbası Tarifi

Malzemeler:
300 gr taze fasulye
1 adet ince kıyılmış kuru soğan
4 kaşık mısırözü yağı
1 bardak un
3 litre tavuk suyu
kreması için: 4 kaşık yoğurt
2 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 fiske taze çekilmiş karabiber
200 gr tavuk bonfile
1 adet yumurta beyazı
süslemek için: 12 yaprak taze nane

Hazırlanışı: Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın. Krema için yoğurt, tuz, karabiber ve yumurta beyazını iyice karıştırın. Tencereye mısırözü yağını koyun, soğanı pembeleştirip unu ilave edin. Üzerine tavuk suyunu ve fasulye püresini, kremayı ilave edin. Tavuk etini kıyma haline getirip yumurta beyazını katıp yoğurun. Kıymayı streç filme sarıp kaynar suda 15 dakika haşlayınız. 5 cm eninde yuvarlak yuvarlak dilimleyiniz.  Çorbaları tabaklara doldurup ortasına tavuk etini, üzerine de kızarmış tereyağını koyunuz. Taze nane yapraklarıyla servis yapınız.


Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli bir sebze yemeği tarifi. Sofra dergisi mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Minik pizzalar için evde pizzanıza koyabileceğiniz ne varsa karıştırıyorsunuz; dilimlenmiş zeytin, doğranmış domates, sivri biber, kaşar peyniri rendesi ve baharatlar.

Akşamdan ıslattığınız kurufasulyeyi haşlayıp süzün. 4 çorba kaşığı sıvıyağı bir tavaya alıp üzerine salça ve kurufasulyeyi ekleyin.

Mercimeği üstünü aşacak kadar su ile ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca altını kapatın ve ağzı kapalı bir şekilde dinlenmeye bırakın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri