Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Taze fasulyeli tavuk çorbası
Taze fasulyeli tavuk çorbası
Pratik Taze fasulyeli tavuk çorbası Tarifi

Malzemeler:
300 gr taze fasulye
1 adet ince kıyılmış kuru soğan
4 kaşık mısırözü yağı
1 bardak un
3 litre tavuk suyu
kreması için: 4 kaşık yoğurt
2 kaşık tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 fiske taze çekilmiş karabiber
200 gr tavuk bonfile
1 adet yumurta beyazı
süslemek için: 12 yaprak taze nane

Hazırlanışı: Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın. Krema için yoğurt, tuz, karabiber ve yumurta beyazını iyice karıştırın. Tencereye mısırözü yağını koyun, soğanı pembeleştirip unu ilave edin. Üzerine tavuk suyunu ve fasulye püresini, kremayı ilave edin. Tavuk etini kıyma haline getirip yumurta beyazını katıp yoğurun. Kıymayı streç filme sarıp kaynar suda 15 dakika haşlayınız. 5 cm eninde yuvarlak yuvarlak dilimleyiniz.  Çorbaları tabaklara doldurup ortasına tavuk etini, üzerine de kızarmış tereyağını koyunuz. Taze nane yapraklarıyla servis yapınız.


Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tencereye 1 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı tuz ve limon suyunu koy, kaynamaya bırak. Kerevizleri yıka, soy, enine ikiye böl, içlerini kenar kalınlığı yarım santimetre olacak şekilde oy ve kaynayan suya ekleyip, 10 dakika haşla.

Hem kahvaltı için hem de bir şeyler atıştırmak isteyenler için çok basit bir tarif. Domates, biber ve yumurta olsun yeter...

Patlıcanları alacalı soyup uzunlamasına dilimleyin. Bir saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun. Yumurtayı çırpın.

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Hamsilerin kılçıklarını ayıklayıp, bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri