Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli
Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli
Pratik Tavuk Suyu Çorba Tel Şehriyeli Tarifi

Malzemeler: (5 Kişilik)
3 çorba kaşığı margarin
100 gr soğan, pırasa ve kereviz karışımı (ayıklanıp iri parçalar halinde doğranmış)
6 çorba kaşığı un
5 su bardağı tavuk suyu (sıcak)
büke garni
1/2 çay kaşığı tuz
taze çekilmiş karabiber
50 gr tel şehriye
1 tavuk göğsü (haşlanıp, iri parçalar halinde doğranmış)
2 orta boy konkase domates
 
Hazırlanışı:

Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.
Sıcak tavuk suyunu da azar azar yedirerek katın. Harlı ateşte bir taşını kaynatın. Ateşi kısıp, büke garniyi, tuz ve biberini ilave edin. 30-45 dakika kadar pişirip,zaman zaman üstte oluşan kefi alıp, atın. Pişme süresinin sonunda büke garniyi çıkarıp, atın.
Çorbayı tel süzgeçten geçirip, temiz bir tencereye aktarın. Konkase domatesi ve şehriyeyi ilave ettikten sonra yeniden 5-6 dakika kaynatın. Tuz ve biberini kontrol edin. Tavuk parçalarını katıp, kaselere bölüştürerek sıcak olarak servis yapın.

maksimum.com


Margarini kalın tabanlı bir tencerede eritip, soğan, pırasa ve kerevizi ilave edin.Sebzeleri hafif ateşte pişirin. Tencereye unu ilave edin. Rengi değişmeden, kumlu bir doku oluşuncaya kadar pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin.

Kıymalı iç malzeme için, soğanları soyup doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın.

Çukur bir tencereye 2 litre su koyun. Bir yemek kaşığı tuz ve yeteri kadar sıvı yağ koyup kaynatın.

avuk etini soğuk suyla yıkayın, kagıt havlu ile kurulayın, ortadan 2’ye kesin. Parçaları köri ile oyun, tuzlayın.

Kıymayı bir kaseye alın. Rendelenmiş soğan, galeta unu, su, sıvıyağ, tuz ve karabiber ekleyip, yoğurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri