Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Pazı Çorbası
Pazı Çorbası
Pratik Pazı Çorbası Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
200 gr Pazı Yaprağı
1 Kuru Soğan
1 Büyük Patates
1.5 Su Bardağı Su
1 Paket Tavuk Bulyon
1 Su Bardağı Süt
5 Çorba Kaşığı Krema
2 Çorba Kaşığı Un
2 Çorba Kaşığı Tereyağı
5 Çorba Kaşığı Kaşar Rendesi
Tuz, Karabiber
 
Hazırlanışı: Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyılmış pazı yaprağı, doğranmış patates, soğan, su ve sütü ilave edip, karıştırın. Bu karışımın içine bir paket tavuk bulyon atın. Bulyon eriyene kadar karıştırın ve iyice pişirin. Karışımı blender yardımıyla ezin. Kremayı ilave edip, tuz ve karabiber ekleyin. Bir taşım kaynattıktan sonra çorba kaselerine boşaltıp üzerlerine kaşar rendesi serperek sıcak servis yapın.
 
Kaynak: Maksimum.com


Pazı yapraklarını yıkayıp, ince ince kıyın. Patates ve soğanı temizleyerek doğrayın. Büyükçe bir tencerede tereyağını hafif kızdırıp unu pembeleşinceye kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Çocukların çok seveceği renkli lokumlar...

Palamutları temizleyip yıkayın süzgece alın. Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.

Hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp suyunu süzün ve bir kenara alın.

Bisküvileri ufalayıp kaselere paylaştırın. Süt, pirinç unu, şeker, limon kabuğu rendesi ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp ocağa koyun.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın, 8 küçük tartölet kalıbını yağlayın. Bisküvileri ufalayın. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri