Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcan çorbası
Patlıcan çorbası
Pratik Patlıcan çorbası Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı un
1 kahve fincanı mısıryağı
1 adet tavuk göğsü
6 su bardağı sıcak su
250 gram mantar
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Patlıcanları közleyip, blenderden geçirin. Unu sıvıyağda pembeleştirin. Tavuk göğsünü suda haşlayıp, eti didikleyin ve yeniden suya ilave edin. Üzerine patlıcan, kavrulmuş un, doğranmış mantar, tuz ve karabiber ekleyip kaynamaya bırakın. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Patlıcanları közleyip, blenderden geçirin. Unu sıvıyağda pembeleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Soğanı ince ince kıyın. Biberleri doğrayın. Bir tavada soğan ve biberi kıymayla birlikte 5 dakika kadar kavurun.

Domatesleri iri parçalar halinde kesip blendere alın. Üzerine maydanoz, beyaz peynir ve sarımsağı da ilave edip çekin.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Fasulye ve barbunyayı bir gece soğuk suda bekletip süzün. Tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave ederek yüksek ateşte 10 dakika kadar kaynatın.

İçecekler shaker’da soğutulur. Martini bardağının ağız kısmına portakal dilimi ve portakal kabuğu yuvarlak bir şekilde kesilip yerleştirilerek servis edilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri