Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Patlıcan çorbası
Patlıcan çorbası
Pratik Patlıcan çorbası Tarifi

Malzemeler: 6-8 kişilik
3 adet patlıcan
2 çorba kaşığı un
1 kahve fincanı mısıryağı
1 adet tavuk göğsü
6 su bardağı sıcak su
250 gram mantar
tuz, karabiber

Hazırlanışı: Patlıcanları közleyip, blenderden geçirin. Unu sıvıyağda pembeleştirin. Tavuk göğsünü suda haşlayıp, eti didikleyin ve yeniden suya ilave edin. Üzerine patlıcan, kavrulmuş un, doğranmış mantar, tuz ve karabiber ekleyip kaynamaya bırakın. Sıcak olarak servis yapın.

Kaynak: Sofra


Patlıcanları közleyip, blenderden geçirin. Unu sıvıyağda pembeleştirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Zeytinyağını bir tencereye alıp üzerine halka doğranmış havuçları ekleyin. 5 dakika kavurup, verev kesilmiş pırasaları ilave edin.

Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Soğanları soyun ve yarım halkalar halinde doğrayıp bir tutam tuzla ovan. Cevizi ekleyip karıştırın

Unu bir kaba eleyin. Yoğurt, margarin, tuz ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun.

3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri