Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Mengen çorbası
Mengen çorbası
Pratik Mengen çorbası Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
8 su bardağı tavuk veya et suyu
yarım su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı un
1 adet limonun suyu
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
3 adet orta boy patates
1 su bardağı sıvıyağ, tuz
üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
pulbiber

Hazırlanışı: Tavuk veya et suyunu tencereye alın. Yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya bırakın. Bir kasede un, limon suyu, yoğurt ve yumurtayı çırpma teli ile çırpın. Tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak azar azar kaynayan pirinçli suyun içine ilave edin. 1-2 taşım daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve tuzunu ekleyin. Diğer tarafta kabukları soyulmuş patatesi küp şeklinde doğrayın ve kızgın sıvıyağda kızartın. Kızarmış patatesi çorbanın içine ekleyip karıştırın. Bir tavada tereyağı ile pulbiberi kızdırıp çorbanın üzerine gezdirin.

Aşçının notu: Çorbanın kesilmemesi için tuzu en son ilave edin.


Tavuk veya et suyunu tencereye alın. Yıkanmış pirinci ilave edip kaynamaya bırakın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Unu derin bir kaba eleyin. Sıvı yağı, ılık su ve tuzu ekleyip hamur yapın. 10 dakika yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.

Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin.

Yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine yoğurt ve sıvıyağı ekledikten sonra tel çırpıcı ya da çatal yardımıyla iyice çırpın.

Önce şurubu hazırlamak için orta boy bir tencereye su ve tozşekeri koyup, kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Çikolataları ufak ufak doğrayın. Margarini, pudraşekerini, unu, yumurtaları ve doğranmış çikolataları geniş bir kaba alın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri