Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kremalı Tavuk Çorbası
Kremalı Tavuk Çorbası
Pratik Kremalı Tavuk Çorbası Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
0.75 lt Tavuk Suyu
200 gr Tavuk Göğsü
1 Soğan
3 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çorba Kaşığı Un
200 gr Süt Kreması
Tuz, Karabiber
Rendelenmiş Limon Kabuğu
3 Çorba Kaşığı Limon Suyu
12 Karides (dondurulmuş)
8 Kiraz Domates
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Demet Maydanoz
Birkaç Nane Yaprağı
1 Kahve Fincan Süt
8 Çöp Şiş
 
Hazırlanışı:
Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 0.750 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın. Soğanı soyup küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencerede margarini eritip soğanı kavurun. Unu ilave edip kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ekleyin ve kaynatın. Süt kremasını ilave edip çorbayı 1 çorba kaşığı limon suyu, limon kabuğu, tuz ve karabiberle tatlandırın.
Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. Karidesler ayıklanmış ise sırt kısımlarını kesip içlerini temizleyin. Ardından yıkayıp suyunun süzülmesini bekleyin. Çöp şişlere değişmeli olarak tavuk eti, domates ve karidesleri dizin. Üzerinde limon suyu gezdirip tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp çöp şişleri 1-2 dakika kadar pişirin.
Maydanoz ve naneyi yıkayıp ayıklayın. Süsleme için birkaç yaprak ayırın. Kalanı sütle birlikte püre haline getirin. Karışımı çorbaya ilave edip 2-3 dakika daha pişirip servis tabakarına alın.
Çöp şişleri tabakların üzerine yerleştirip taze baharatlarla süsleyin.

maksimum.com 


Evde hazır tavuk suyunuz, yoksa bunun yerine et suyu tabletleri de kullanabilirsiniz. Tabletleri paketin üzerindeki tarife göre 0.750 lt tavuk suyu elde edebilecek biçimde hazırlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Muzları soyup dilimleyin. Süt kremasını derin bir kaseye alıp katılaşıncaya kadar çırpın. Vişne suyunu ekleyip tekrar çırpın.

Farklı bir spagetti denemek isteyenler için pratik bir tarif. Pizza Venti'nin kurucusu İlter Kanat sizler için anlattı...

Çırağan Kempiski'nin başarılı ve ödüllü aşçısı Uğur Alparslan'dan saray mutfağına ait bir tarif... Safran baharatıyla lezzetlendirilen bu tarifi mutlaka deneyin...

Peyniri dilimleyin ve tuzunun çıkması için ılık suda 10-15 dakika bekletin. Suyunu süzün ve ezin. İçine ince kıyılmış maydanoz ve nane ile birlikte karabiberi ekleyip, karıştırın.

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri