Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kıymalı Tarhana Çorbası
Kıymalı Tarhana Çorbası
Pratik Kıymalı Tarhana Çorbası Tarifi

Malzemeler: (4 Kişilik)
1 çay bardağı hazır tarhana
1 yumurta büyüklüğünde kıyma
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağı
1 yemek kaşığı salça
4 su bardağı su veya et suyu
Yeteri kadar tuz
Arzuya göre nane
 
Hazırlanışı:
Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin. Ayrı bir tencereye yağı koyun. Kıyma ilave edip ufalanıncaya kadar kavurun. Üzerine salçayı koyup kavurmaya devam edin. 4 bardak et suyu veya suyu koyup tuzunu ekleyin.
Erittiğiniz sulu tarhanayı karıştıra karıştıra yavaşça ilave edin. Top top olmaması için kaynayana kadar karıştırın. 5 dakika kaynadıktan sonra servise sunun. Arzunuza göre servise sunarken kızarmış ekmek ve nane ekleyin.
 
maksimum.com


Bir kapta bir bardak su ile tarhanayı eritin. Ayrı bir tencereye yağı koyun. Kıyma ilave edip ufalanıncaya kadar kavurun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir paket Chocolate Mousse'u geniş ve derin bir kabın içine boşaltın. Üzerine bir su bardağı sütü ilave ederek eriyene kadar karıştırın.

Bulguru tencereye alın. Üzerini kapatacak şekilde ılık su ilave edip, bekletin. 45 dakika sonra, suyunu süzün.

Hamsiyi ayıklayın ve kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra 4 su bardağı suda haşlayın.

Yemekevi.tv, Ramazan'ın gülü güllacı yemekseverlerle buluşturuyor. Polat Renaissance İstanbul Hotel'in genç aşçılarından Engin Erbağuş sizler için anlattı.

Milföy hamurlarından yuvarlak daireler çıkarın. Hafif su serptiğiniz ıslatılmış fırın tepsisine 4 adet daire şeklindeki hamuru yerleştirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri