Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Kış Çorbası
Kış Çorbası
Pratik Kış Çorbası Tarifi

Malzemeler: (6 Kişilik)
2 Soğan
1 Patates
1 Havuç
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Kahve Fincanı Un
1 Çay Kaşığı Köri
5 Su Bardağı Et Suyu
1 Çay Kaşığı Limon Suyu
3-4 Dal Maydanoz
Tuz, Karabiber
 
 
Hazırlanışı:
Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.
Sıvıyağı tencerede kızdırıp soğanı pembeleştirin. Patates ve havuçları ekleyip 5 dakika kavurun. Un ve köriyi ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
Et suyunu ilave edip 5 dakika kaynatın. Limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip koyulaşıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
Çorbayı blenderden veya tel süzgeçten geçirin. Tencereye alıp tekrar ısıtın. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapın.

maksimum.com
 


Soğanları soyup ince ince kıyın. Patates ve havucu soyup yıkayın. Küçük küpler halinde doğrayın. Maydanoz yapraklarını yıkayıp kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bulguru yıkayıp süzün. Tereyağını bir tencerede eritip bulguru 1-2 dakika kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.

Ekmekleri bir kaba ufalayın. Kabartma tozu, ceviz ve esmer şeker ilave edin. Kahveyi sıcak suda eritin.

Bayram sofranız için pratik bir Osmanlı yemeği. Güler Osmanlı Mutfağı'nın usta aşçısı Çetin Güler, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı.

Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir.Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir.Bakiye domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri