Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Köfteli un çorbası
Köfteli un çorbası
Pratik Köfteli un çorbası Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
Köftesi için:
200 gram kıyma
1 adet küçük boy soğan
2 dal ince kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber

Kızartmak için: sıvıyağ
Çorba için: 2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı tepeleme un
5 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı soğuk süt
tuz, karabiber, nane

Hazırlanışı: Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın. Köfteleri kızartıp kenara alın. Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine su ve süt ekleyin. Topaklanmasını önlemek için, ocaktayken bir çırpma teli ile çırparak koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Servis tabaklarına aktarın. Hazırladığınız köfteleri üzerine ekleyin. Nane serperek servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


 


Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bisküvileri geniş bir kabın içine ufalayın. Üzerine tereyağı, süt ve müsliyi ilave edip yoğurun.

Unu derin bir kaba eleyip ortasını havuz şeklinde açın. İçine kuru maya, ılık süt, tozşeker, tuz ve yumurtayı koyup kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yoğurda 1 bayat ekmek içini ilave edip blenderden geçirin. Karışımı 8 saat bekletin. Yoğurtlu malzemeyi tencereye alın.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Çikolata ve sütü bir tencereye alın. Orta ateşte iyice karıştırın. Ateşin üzerinden alıp, ekmek kırıntısını ekleyin ve 20 dakika bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri