Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Köfteli un çorbası
Köfteli un çorbası
Pratik Köfteli un çorbası Tarifi

Malzemeler: 4-6 kişilik
Köftesi için:
200 gram kıyma
1 adet küçük boy soğan
2 dal ince kıyılmış maydanoz
tuz, karabiber

Kızartmak için: sıvıyağ
Çorba için: 2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı tepeleme un
5 su bardağı soğuk su
1 çay bardağı soğuk süt
tuz, karabiber, nane

Hazırlanışı: Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın. Köfteleri kızartıp kenara alın. Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine su ve süt ekleyin. Topaklanmasını önlemek için, ocaktayken bir çırpma teli ile çırparak koyulaşana kadar pişirin. Tuz ve karabiber ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Servis tabaklarına aktarın. Hazırladığınız köfteleri üzerine ekleyin. Nane serperek servis yapın.

Sofra Dergisi Eylül 2007 sayısından alınmıştır.


 


Köfteleri hazırlamak için, soğanı rendeleyip bir kaba alın. Üzerine kalan malzemeyi ekleyip iyice yoğurun. Harçtan fındıktan biraz büyük parçalar koparıp minik köfteler hazırlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yağı, unu ve parçalara ayırdığınız mayayı bir el mikseri ile iyice karıştırın. Daha sonra elinizin de yardımı ile yumuşak bir hamur oluşturun.

Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendeleyin. 3 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip, suyunu çekinceye kadar 2-3 taşım kaynatın. Soğuyunca iri çekilmiş ceviz içi ve tarçın koyun.

Sosu hazırlamak için soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, üzerine salça, un ve su ilave edilir. Sarımsak dövülüp içine atılır. Nohut ve köfteler eklenir.

Tatlı biber, acı biber ve domates salçalarını derin bir kaba alın.

Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri