Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gulaş çorbası
Gulaş çorbası
Pratik Gulaş çorbası Tarifi

Farklı mutfakları denemek isteyenler için yepyeni bir tat. Polat Renaissance Hotel'den Ramazan Kemerpınar, Avusturya mutfağına ait olan Gulaş çorbasını sizler için anlattı...

Malzemeler:
1 adet kırmızı dolmalık biber
10 gr tereyağı
7 gr un
1’er gr tuz, yenibahar, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
15 gr salça
15 gr kuru soğan
40 gr patates
20 gr dana bonfile
bir miktar sirke

Hazırlanışı: İlk önce tavaya bir miktar ayçiçek yağı konulur ve soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Zar şeklinde doğranmış bonfile etler ilave edilir ve soğanla birlikte kavrulur. Biraz salça ilave edilir ve salça iyice öldürülür. Yeteri kadar un konularak bir miktar daha kavrulur ve su ilave edilir, kaynamaya bırakılır. Kaynayan çorbaya elma sirkesi ilave edilir. Çorbalar sebzeler ve patatesler pişine kadar kaynatılır. Kırmızı toz biber ilave edilir.

 


Farklı mutfakları denemek isteyenler için yepyeni bir tat. Polat Renaissance Hotel'den Ramazan Kemerpınar, Avusturya mutfağına ait olan Gulaş çorbasını sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini tencerede eritin. Lor, yumurta, tozşeker ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Tencereyi ocaktan alın.

Hazır pasta kekinin bir parçasını ılık şekerli su ile ıslatın. Çikolatayı benmari usulü eritip, içine margarini ekleyin ve karıştırın.

Bir demet rokayı iyice yıkayıp robota koyun. İçine tuz, karabiber, pulbiber, 1 diş sarımsak ve 1 adet yumurtanın akını ilave edip hepsini robotta çekin.

Erimiş margarin ile şekeri çırpın. Un ve kabartma tozu ekleyin. Küçük parçalar kopartıp yuvarlak şekiller verin. 290oC’de ısıtılımış fırında pişirin.

Kabaklan temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın. Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sansını kanştınp iyice yoğurun. Kabaklann içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri