Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gulaş çorbası
Gulaş çorbası
Pratik Gulaş çorbası Tarifi

Farklı mutfakları denemek isteyenler için yepyeni bir tat. Polat Renaissance Hotel'den Ramazan Kemerpınar, Avusturya mutfağına ait olan Gulaş çorbasını sizler için anlattı...

Malzemeler:
1 adet kırmızı dolmalık biber
10 gr tereyağı
7 gr un
1’er gr tuz, yenibahar, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
15 gr salça
15 gr kuru soğan
40 gr patates
20 gr dana bonfile
bir miktar sirke

Hazırlanışı: İlk önce tavaya bir miktar ayçiçek yağı konulur ve soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Zar şeklinde doğranmış bonfile etler ilave edilir ve soğanla birlikte kavrulur. Biraz salça ilave edilir ve salça iyice öldürülür. Yeteri kadar un konularak bir miktar daha kavrulur ve su ilave edilir, kaynamaya bırakılır. Kaynayan çorbaya elma sirkesi ilave edilir. Çorbalar sebzeler ve patatesler pişine kadar kaynatılır. Kırmızı toz biber ilave edilir.

 


Farklı mutfakları denemek isteyenler için yepyeni bir tat. Polat Renaissance Hotel'den Ramazan Kemerpınar, Avusturya mutfağına ait olan Gulaş çorbasını sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini bir tencerede eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun.

Mayayı sıcak süt ile eritin. Bir süre kabarmasını bekleyin. Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın.

Geniş bir kapta un, tuz ve yumurtaları bir buçuk su bardağı su ile yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru ceviz iriliginde bezelere ayırın.

Hindi göğsü haşlayın. Haşlanan hindi etini parçalara bölüp blendıra atın. Soğanı soyup onu da hindinin üzerine ekleyin ve birlikte parçalayın.

Margarini eritip ılıtın. Yumurtanın sarısını ve akını ayırın. Yumurta

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri