Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Gulaş çorbası
Gulaş çorbası
Pratik Gulaş çorbası Tarifi

Farklı mutfakları denemek isteyenler için yepyeni bir tat. Polat Renaissance Hotel'den Ramazan Kemerpınar, Avusturya mutfağına ait olan Gulaş çorbasını sizler için anlattı...

Malzemeler:
1 adet kırmızı dolmalık biber
10 gr tereyağı
7 gr un
1’er gr tuz, yenibahar, karabiber, kırmızı toz biber, kimyon
15 gr salça
15 gr kuru soğan
40 gr patates
20 gr dana bonfile
bir miktar sirke

Hazırlanışı: İlk önce tavaya bir miktar ayçiçek yağı konulur ve soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Zar şeklinde doğranmış bonfile etler ilave edilir ve soğanla birlikte kavrulur. Biraz salça ilave edilir ve salça iyice öldürülür. Yeteri kadar un konularak bir miktar daha kavrulur ve su ilave edilir, kaynamaya bırakılır. Kaynayan çorbaya elma sirkesi ilave edilir. Çorbalar sebzeler ve patatesler pişine kadar kaynatılır. Kırmızı toz biber ilave edilir.

 


Farklı mutfakları denemek isteyenler için yepyeni bir tat. Polat Renaissance Hotel'den Ramazan Kemerpınar, Avusturya mutfağına ait olan Gulaş çorbasını sizler için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soğup kıyın. Mısır yağını tencerede ısıtıp soğanı kavurun.

Maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Zeytinyağı, sebze suyu, limon suyu, tuz ve karabiberle mikserde püre haline getirin.

Yıkanmış karalahanayı saplarıyla birlikte kıyın. Acısının çıkması için üzerine kaynar su döküp, 10 dakika kaynatın.

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

2 büyük domatesin kabuklarını soyup küçük küpler halinde doğrayın. 6 sivri biberin çekirdeklerini çıkarıp ince halkalar halinde kesin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri