Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ebegümeci çorbası
Ebegümeci çorbası
Pratik Ebegümeci çorbası Tarifi

Malzemeler: 4-5 kişilik
1 demet ebegümeci
3 su bardağı tavuk suyu
3 su bardağı su
3 diş ince kıyılmış sarımsak
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı mısır unu
tuz, karabiber, pulbiber

Hazırlanışı: Ebegümecinin yapraklarını koparıp, yıkayın ve incecik kıyın. Tavuk suyu ve suyla birlikte tencereye alın. Ebegümeci yumuşayana kadar pişirin ve blenderden geçirin. Daha sonra içine sarımsak ve pilavlık bulguru katın. İnce kıyılmış soğanı 1 çorba kaşığı tereyağında kavurup, çorbaya ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Çorbayı ocaktan almaya yakın az suda açtığınız mısır unu, tuz ve karabiberi katın. Bütün malzemeyi karıştırıp, tencereyi ocaktan alın. 1 çorba kaşığı tereyağında yaktığınız pulbiberi çorbanın üzerine gezdirip, sıcak olarak servis yapın.

Aşçının notu: Ebegümecini semt pazarlarında bulabilirsiniz.

Ebegümeci: Geniş yapraklı, mor çizgili, pembe çiçek açan bir bitkidir. Çorbası, yemeği yapılır. Göğsü yumuşatır, öksürüğü keser. Mide bulantısı ve kusmaları önlediği gibi ateş düşürüce, boğaz ve bademcik iltihaplarını giderici etkisi olduğu bilinmektedir.


Ebegümecinin yapraklarını koparıp, yıkayın ve incecik kıyın. Tavuk suyu ve suyla birlikte tencereye alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sahrap Soysal'ın bayram tatılarından lezzetli bir tanesi...

Üzümü iyice yıkayın ve tencereye alın. Su ilave edip, pişmeye bırakın. Diğer tarafta vişneleri ayıklayın ve yıkayın.

Öncelikle hamsiyi ayıklayıp kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzdükten sonra ince kıyın ve bir kenara alın.

Derin bir yoğurma kabının içine yumurtaları kırıp eritilip ılıtılmış yağı ekleyin. Üzerine lor, karbonat, un ve fındık içini ilave edip yoğurmaya başlayın

Kabak, domates ve soğan küp küp doğranır. Tencereye soğan, domates ve kabak sırasında konulur.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri