Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Düğün çorbası
Düğün çorbası
Pratik Düğün çorbası Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
350 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet orta boy soğan
6 su bardağı su
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı dolusu un
2 çay kaşığı tuz
terbiyesi için: 1 adet yumurta
yarım limonun suyu
1 çay bardağı soğuk su
üzerine: 2 tatlı kaşığı pulbiber
3 çorba kaşığı zeytinyağı, reyhan

Hazırlanışı: Kuzu etini, 6 su bardağı su ve soyulmuş bütün haldeki soğanla birlikte, düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın. Dilerseniz 2-3 parça kuzu kemiğini de tencereye ekleyebilirsiniz. Etler iyice pişince, süzgeçle alıp, tabağa koyun. Didikleyip, tekrar suya katın. Diğer tarafta çukur bir kapta yağ ve unu pembeleşene dek kavurun. Kavrulan unu, içinden soğan ve kemikleri çıkardığınız yemeğe ekleyin. Tuzu ilave ederek, topaklanmaması için sürekli karıştırın. Çorba koyulaşana dek pişirin. Terbiye için, yumurta ve limon suyunu iyice çırpın. 1 çay bardağı soğuk su ekleyin. Çorbaya yavaş yavaş dökerek ve hızla karıştırarak ekleyin. 2-3 dakika daha pişirip, çorbayı hazırlayın. Servisten önce 3-4 çorba kaşığı zeytinyağında, 2 tatlı kaşığı kırmızı pulbiberi yakın ve çorbanın üzerine gezdirin. En üste reyhan ekleyip, sıcak olarak servis yapın.


Kuzu etini, 6 su bardağı su ve soyulmuş bütün haldeki soğanla birlikte, düdüklü tencerede 30 dakika haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Barbunyalardan fileto çıkarın. 1 adet pastırma diliminin üzerine 1 dilim balık fileto, en üste de iri doğranmış mantar ekleyin.

Soğanları ve biberleri halka halka doğrayıp 1 çorba kaşığı sıvı yağda biraz çevirin. Domatesleri küp küp doğrayarak ilave edin.

Keçiboynuzunu temizleyip havanda iyice ezin. Geniş bir tencereye alıp suyu ilave edin ve iyice karıştırıp kaynatın.

Patlıcanı alacalı soyup, acısını almak için 15 dakika tuzlu suda bekletin.

Zeytinyağının yarısını tavaya alın. Lüfer balığını temizledikten sonra bütün olarak tavada pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri