Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Buğday Aşı Çorbası
Buğday Aşı Çorbası
Pratik Buğday Aşı Çorbası Tarifi

Malzemeler: (6 Kişilik)
4 su bardağı su
1 adet haşlanmış kuzu gerdanı ve suyu
200 gram aşurelik buğday
1 kase yoğurt
1 adet yumurta sarısı
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber Tuz

Hazırlanışı:
Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin. Önceden pişirdiğiniz kuzu gerdanının etini ayıklayıp, incecik didin. Kaynamakta olan karışıma ekleyin.

Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Hafifçe sulandırarak karışıma ekleyin. Haşlayıp, kibrit şeklinde doğradığınız havuçları da tencereye alın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Kıyılmış domatesleri ekleyin. 3-4 dakika kavurup, kırmızıbiberi ekleyin. Bu karışımı da çorbaya ekleyin. Tuzunu ayarlayarak servis yapın.


 


Tencerede 4 su bardağı suyla kuzu gerdanını 60-70 dakika pişirin. Suyu bir tencereye süzün. Akşamdan ıslanmış ve yıkanmış aşurelik buğdayı ilave edin. 30-35 dakika pişirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtanın akını ve sarısını ayırın. Yumurta sarısına pekmez, süt, portakalın rendelenmiş kabuğu ve 2 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip iyice karıştırın.

Köfte malzemelerini karıştırarak, köfte harcını hazırlayın. Bu hamurdan parçalar koparın ve parmak köfte gibi şekil verin. Hazırladığınız köfteleri çok az yağ ile teflon tavada kızartın.

18 cm derinliğinde kare kek kalıbının tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Sonra her tarafını iyice yağlayın.

Ramazan ayının vazgeçilmezi olan hurma ile yapılan incir tatlısı sofralarınızı tatlandıracak. The Marmara Pera'nın mutfak şefi Abdullah Yanık pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Kestane püresi, şeker ve yumuşatılmış tereyağını çukur bir kaba alın. Pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar mikserle çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri