Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Borç çorbası
Borç çorbası
Pratik Borç çorbası Tarifi

Malzemeler: 8 kişilik
1 orta boy lahananın ¼’ü
3 adet kırmızı pancar
4 diş sarımsak
yarım fındık büyüklüğünde limon tuzu
200 gram kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivribiber
3 adet orta boy soğan
1 adet kereviz
3 adet domates
8 su bardağı et suyu
1 demet maydanoz
yarım çorba kaşığı tozşeker
yarım su bardağı yoğurt, tuz

Hazırlanışı: Pancarların kabuklarını soyup jülyen doğrayın. Sarımsakları ezip pancarlarla karıştırın ve üzerine limon tuzu döküp bir kenarda beklemeye alın. Tereyağını eritip etleri kavurun ve kenara alın. Etleri aldıktan sonra aynı kaba küp doğradığınız soğan, kereviz, domates ve sivribiberi ekleyip kavurun. Lahana ve maydanozu ince ince doğrayıp karışıma ekleyip 15 dakika kavurun. Et suyunu, kavurduğunuz etleri ve tozşekeri ekleyip çorbayı pişmeye bırakın. Üzerine bir çorba kaşığı yoğurt koyarak servis yapın.


Pancarların kabuklarını soyup jülyen doğrayın. Sarımsakları ezip pancarlarla karıştırın ve üzerine limon tuzu döküp bir kenarda beklemeye alın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kabuğunu soyduğunuz patates ve havuçları küp küp doğrayın. İnce kıyılmış soğan ve dövülmüş sarımsakla birlikte tencereye alın.

yumurtalar derin bir karıştırma kabına kırılıp üzerine tozşeker ilave edilerek mikserin yüksek devriyle 2-3 dakika kadar çırpılır.

Ekmeği bir gün bekletin. Üzerinden yuvarlak bir kapak açıp, içini çıkartın. Çıkan içi elinizle ufalayın ve kenara alın.

Yumurtayı tozşekerle çırpın. Sıra ile süt, sıvıyağ, limon suyu ilave ederek karıştırın. Kabartma tozunu ekleyin.

Ayıklayıp kılçıklarını çıkardığınız hamsiyi haşlayın. Süzdükten sonra bir çatalla ezin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri