Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bezelye çorbası
Bezelye çorbası
Pratik Bezelye çorbası Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 kg bezelye
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı mısır unu
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 dilim fıstıklı jambon, tuz

Hazırlanışı: Bezelyeyi tencereye alarak suyu ilave edin. İyice haşladıktan sonra püre haline getirin. 1 çorba kaşığı tereyağı, mısır unu ve tuzu ekleyerek bir taşım kaynatın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı incecik kıyın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar soteleyin. Jambonu jülyen doğrayın. Soğanlı malzemeyi ekleyip karıştırın. Çorbayı servis tabağına alın. Üzerine soğanlı jambon yayın. Sıcak olarak servis yapın.


Bezelyeyi tencereye alarak suyu ilave edin. İyice haşladıktan sonra püre haline getirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Haşlanmış pirinci geniş bir salata kabına koyup tüm malzemeyi özenle doğrayıp pirinçle karıştırın. Daha sonra domates ve zeytinle süsleyip, servis yapın.

Yarmayı haşlayıp süzün ve kenara alın. Kuzu etlerini de haşlayıp kemiklerinden ayırın ve küçük parçalar halinde doğrayın.

Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin.

Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, zeytinyağı, yumurta, salça, toz kırmızıbiber ve tozşekeri iyice karıştırın.

Keki hazırlamak için margarini eritip ılıtın. Şeker ve yumurtaları mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri