Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bezelye çorbası
Bezelye çorbası
Pratik Bezelye çorbası Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 kg bezelye
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı mısır unu
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 dilim fıstıklı jambon, tuz

Hazırlanışı: Bezelyeyi tencereye alarak suyu ilave edin. İyice haşladıktan sonra püre haline getirin. 1 çorba kaşığı tereyağı, mısır unu ve tuzu ekleyerek bir taşım kaynatın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı incecik kıyın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar soteleyin. Jambonu jülyen doğrayın. Soğanlı malzemeyi ekleyip karıştırın. Çorbayı servis tabağına alın. Üzerine soğanlı jambon yayın. Sıcak olarak servis yapın.


Bezelyeyi tencereye alarak suyu ilave edin. İyice haşladıktan sonra püre haline getirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Dondurulmuş karidesleri bir tencereye aktarın. Üzerine suyu ilave edip, 5-6 dakika karidesleri haşlayın.

Soğanı rendeleyin; kıymaya soğanı, tuzu ve karabiberi ekleyerek yoğurun. Mantı makarnalarının içlerini köfte harçları ile doldurun.

Çekinti mısırın üzerine çıkacak kadar su ve tuz ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.

Eti iri kuşbaşı şeklinde doğrayın. Soğanları soyup ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.

Altınbaşak tuzlu diyet bisküvi yerine istediğiniz bir tuzlu diyet bisküvi kullanabilirsiniz. Ölçü olarak da kendi neskafe fincanınızı kullanabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri