Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Bezelye çorbası
Bezelye çorbası
Pratik Bezelye çorbası Tarifi

Malzemeler: 10 kişilik
1 kg bezelye
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı mısır unu
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 dilim fıstıklı jambon, tuz

Hazırlanışı: Bezelyeyi tencereye alarak suyu ilave edin. İyice haşladıktan sonra püre haline getirin. 1 çorba kaşığı tereyağı, mısır unu ve tuzu ekleyerek bir taşım kaynatın. Soğanı yemeklik doğrayın. Sarımsağı incecik kıyın. Kalan 1 çorba kaşığı tereyağında soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar soteleyin. Jambonu jülyen doğrayın. Soğanlı malzemeyi ekleyip karıştırın. Çorbayı servis tabağına alın. Üzerine soğanlı jambon yayın. Sıcak olarak servis yapın.


Bezelyeyi tencereye alarak suyu ilave edin. İyice haşladıktan sonra püre haline getirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ayvaları yıkayıp istenen büyüklükte üçgen, küb veya dilimler halinde doğrayın. 1 adet limonun suyunu kattığınız suda bekletin.

Bamyaları yıkayın. Tepelerini külah gibi keserek, çıkarın. Bamyaları sirkeli suda 5 dakika kaynatıp, delikli kepçe ile tencereden alın.

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'in Sofra dergisi mayıs sayısında çıkan yemek tarifi...

Eresin Crown Hotel'in mutfak şefi Şerafettin Karadeniz'den çok özel bir tarif... Sunumu da bir o kadar iştah açıcı...

Spagettiyi tuz ilave edilmiş bol kaynar suda haşlayın. Soğanı ince ince doğrayın. Havucu temizleyip rendeleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri