Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Alman usulü Kremalı patates çorbası
Alman usulü Kremalı patates çorbası
Pratik Alman usulü Kremalı patates çorbası Tarifi

(Sosis ve bezelye ile)

Malzemeler:
120 gram soyulmuş patates
35 gram blok tereyağı
2 gram sarımsak püresi
45 gram ince kıyılmış kuru soğan
25 gram süt kreması
50 gram kokteyl sosis
50 gram tane şok bezelye
½  adet tavuk bulyon
3 su bardağı su
Yeteri kadar Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Patateslerin kabuklarını soyduktan sonra kuş başı doğrayıp, hava ile temas ettiklerinde kararmamaları için su dolu bir kasenin içinde bekletiniz.

Derin bir tencerenin içinde tereyağı kızdırıp, içine ince kıyılmış  kuru soğanları ilave edip, kuru soğanlar pembeleşinceye kadar kavurunuz.

Kuru soğanlar pembeleşince içine suyunu süzdüğünüz kuşbaşı patatesleri, bulyon ve suyu,tuz- karabiberi ilave edip, sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatınız.

Pişen çorbayı mixerden çekerek püre haline getirip süzgeçten geçirin ,ayrı bir yerde sadece su ile haşladığımız bezelye tanelerini ve ince doğramış sosisleri  içerisine ilave edip kremayı  üzerine gezdirip servis tabağına alınız


Crowne Plaza Hotel'in Souf Chef'inden Alman mutfağının vazgeçilmez çorbalarından olan Kremalı Patates Çorbası tarifi.. Nisan ayında tadılabilecek...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Makarnayı haşlayıp süzün. Biberi jülyen (ince uzun şeritler halinde), soğanları, mantarları ve sarımsağı kıyın.

Közlenmiş biberle yapılabilecek güzel ve lezzetli bir dolma. Ustasının al biber rulosu dediği bu yemeği Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un aşçısı Alaaddin Kızılca anlattı.

Avokadoları yıkayıp suyunu süzdükten sonra ortadan uzunlamasına ikiye kesin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Tavuk etini kaynar suda haşlayıp tuzunu ekleyin. Eti kevgirle bir tabağa alıp suyunu başka bir kaba süzün.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri