Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yumurtalı sandviç
Yumurtalı sandviç
Pratik Yumurtalı sandviç Tarifi

Malzemeler:
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı süt
1 ince doğranmış taze soğan
2 dilim çavdar ekmeği
1 marul yaprağı
1 dilim domates
tuz

Hazırlanışı: Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun. Soyulmuş yumurtaları, bir karıştırma kabına alın ve çatal yardımıyla ezin. Ezdikten sonra içine mayonezi ve sütü koyun, krema kıvamını alana kadar karıştırın. Bu karışıma tuzu ve taze soğanı ekleyin. Diğer bir tarafta çavdar ekmeğinden 2 dilim kesin. Birinci dilime hazırladığınız karışımı sürün, üzerine domates dilimi ve marul yaprağını koyun diğer dilimi üstüne koyun. Bir bıçak yardımıyla hazırladığınız sandviçi ortadan ikiye bölün, üst üste gelecek şekilde tabağa yerleştirin.


Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kayısıları ve cevizi kıyın. Unu bir kaba eleyin. Ortasını havuz gibi açın. Tozşeker, yumurta ve oda sıcaklığındaki margarini ilave edip, yoğurun.

Eti tencereye alın. Suyunu salıp yeniden çekene dek pişirin. Ayvaları dilimleyin. Az miktardaki suda haşlayın.

Patates hamuru için, patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Daha sonra bir kaseye aktarıp çatalla ezin. Üzerine un, su, zeytinyağı ve tuz ekleyin. Elinizle yoğurup yumuşak bir hamur elde edin.

Domatesleri yıkayıp üstlerini kapak şeklinde kesin. İç kısmını kaşıkla çıkarıp küçük küçük doğrayın.

Ciğerin zarını soyup, sinirlerini temizleyin. İnce uzun şeritler halinde kesin ve tuzlayın. Derin bir kaseye aldığınız una ciğeri bulayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri