Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yumurtalı sandviç
Yumurtalı sandviç
Pratik Yumurtalı sandviç Tarifi

Malzemeler:
3 adet yumurta
3 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı süt
1 ince doğranmış taze soğan
2 dilim çavdar ekmeği
1 marul yaprağı
1 dilim domates
tuz

Hazırlanışı: Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun. Soyulmuş yumurtaları, bir karıştırma kabına alın ve çatal yardımıyla ezin. Ezdikten sonra içine mayonezi ve sütü koyun, krema kıvamını alana kadar karıştırın. Bu karışıma tuzu ve taze soğanı ekleyin. Diğer bir tarafta çavdar ekmeğinden 2 dilim kesin. Birinci dilime hazırladığınız karışımı sürün, üzerine domates dilimi ve marul yaprağını koyun diğer dilimi üstüne koyun. Bir bıçak yardımıyla hazırladığınız sandviçi ortadan ikiye bölün, üst üste gelecek şekilde tabağa yerleştirin.


Yumurtaları küçük bir kaba koyun. Üzerini suyla doldurun. Yüksek ateşte kaynadıktan sonra, ateşi kısarak 12 dakika daha pişirin. Pişen yumurtaları suda yıkayıp soğutun ve kabuklarını soyun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Margarini eritip ılıtın. Yumurta aklarını sarılarından ayırın. Margarin, pudraşeker, yumurta sarıları, un, süt ve kabartma tozunu çırpın.

Un, tuz, pudra şekeri ve mayayı geniş bir kapta karıştırın. Zeytinyağı ve pesto sosu ekleyin.

Tencereye eti, yağı ve ince kıyılmış soğanı aktarın. Et, suyunu salıp çekinceye dek hızlı ateşte kavurun.

Altınoluk'tan tarif gönderen Betül Semerci'nin yemek yarışmasında birincilik ödülü aldığı tarif...

Fırını 150 dereceye ayarlayın. Fındıkları keserek tavada kızartın. Yumurta beyazlarını çırpın. Dondurmaya fındıkları ekleyin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri