Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Yanardağ keki
Yanardağ keki
Pratik Yanardağ keki Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
4 yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı fındık yağı
1 paket vanilya
1 kabartma tozu
3.5 su bardağı un
200 gram çilek
1 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı hindistancevizi
1 çorba kaşığı bal
50 gram kuvertür çikolata
tuz, pudraşekeri

Hazırlanışı: Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin. Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın. Hamuru, yağlanmış, ortası delik kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Çilekleri elma dilimi şeklinde dilimleyin. Şeker, hindistancevizi ve bal ile harmanlayın. Keki soğumaya bırakın. Çikolatayı benmari usulü eritip kekin üzerine gezdirerek dökün. Çilekleri kekin orta boşluğuna doldurun. Pudraşeker serpip servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Yumurta, şeker ve tuzu mikserle çırpıp süt ve fındık yağını ilave edin. Kakao, vanilya, un ve kabartma tozunu ekleyip çırpın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Öncelikle sosu hazırlayın. Bunun için domatesi, sarımsağı, tohumları çıkarılmış biberi, kabuğu soyulmuş elmayı, soğanı, 1 su bardağı su ile haşlayın. Blenderden geçirin.

Kuru fasulyeyi haşlayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Yarım cay bardağı sıvı yağı kızdırın. Soğanları içine atıp, kavurun.

Bütün malzemeleri karıştırıp iyice yoğurun. Yoğun kıvam alana kadar un ilave edin.

Un, tozşeker ve sütü çırpıp 20 dakika bekletin. Üzerine yumurtaları, yumurta sarısını ve tuzu ilave edin.

Hamuru hazırlamak için margarin, yarım su bardağı sıvıyağ ve 3 çorba kaşığı pudraşekerini karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri