Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Vanilya pudingli kakaolu kurabiye
Vanilya pudingli kakaolu kurabiye
Pratik Vanilya pudingli kakaolu kurabiye Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 paket vanilinli puding
2 su bardağı soğuk süt
1.5 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı kakao
125 gr margarin
4 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
2 çorba kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı: Vanilinli pudingi soğuk süte ilave edip karıştırın ve paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ateşten alıp arada bir karıştırarak soğutun. Kurabiye hamuru için; margarini oda ısısında bekletip yumuşatın. Unu derin bir kaba alıp margarin, yoğurt, kakao ve kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp her birini avuç içinde açarak çukurlaştırıp ortasına 1?er tatlı kaşığı kadar puding ilave edin. Yuvarlayarak kapatın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlanmış fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin. Soğuyunca üzerine pudraşeker serpip servis yapın.
Afiyet olsun.


Vanilinli pudingi soğuk süte ilave edip karıştırın ve paket üzerindeki tarife göre pişirin. Ateşten alıp arada bir karıştırarak soğutun.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Sucuğu zarından ayırın. Halka halka doğrayın. Güveci hafif ateşe koyup ısıtın. Yağı içine ilave edin. Bu yağda sucukları arkalı önlü hafifçe kızartın.

Tencereye kıymayı koyun. Bir miktar su ilave edin. Kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız 3 adet soğanı ve 1 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin.

Margarini bir tencerede eritin. İnce doğranmış soğanı ekleyin. Pembeleşinceye kadar kavurun.

Ön hazırlık olarak aynı büyüklükte olan dikdörtgen 2 adet kek kalıbını yağlayın.

1 su bardağı bulguru çukur bir tabağa alıp, üzerine yeterli miktarda sıcak su ekleyin. İyice şişene dek bekletin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri