Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ton balıklı sandviç
Ton balıklı sandviç
Pratik Ton balıklı sandviç Tarifi

Çocuklar için besin değeri çok yüksek, lezzetli bir sandviç. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı Fatih Aydın pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Malzemeler:

1 adet panini ekmeği
1 adet (160 gr’lık) konserve ton balığı
2 adet kıvırcık
5 adet roka yaprağı
1 adet domates
5 dilim hellim peyniri
20 gr mayonez
yeteri kadar kızarmış patates

salata için:1 adet havuç
1 adet salatalık
½ adt kırmızı biber
½ adt sarı biber
¼ adt göbek marul
4 adt çekirdeği alınmış yeşil zeytin
1 çorba kaşığı soya sos
1 çorba kaşığı zeytinyağı
½ çorba kaşığı  üzüm sirkesi
az karabiber
çok az  tuz

Hazırlanışı: Sandviçimizin garnitürü olan salatamızı hazırlamak için öncelikle göbek marulumuzu ve biberlerimizi ince ince doğruyoruz. Havucumuzu ve salatalığımızın kabuğunu uzun olacak şekilde rendeliyoruz. Hazırladığımız ve geri kalan salata malzemelerini bir kapta birleştirip karıştırarak salatamızı hazır hale getiriyoruz. Bir tavada hellim peynirlerimizi az zeytinyağı ile kızartıyoruz. Ton balığının yağını süzdürüp bir kaba boşaltıyoruz, yarım kaşık mayonezi ve ince doğranmış roka yapraklarını ilave edip karıştırıyoruz. Ekmeğimizi yatay olarak ortadan ikiye bölüyoruz ve ekmek kızartma makinesi yardımı ile kızartıyoruz. İç kısımlarına bir miktar mayonez sürüyoruz. Ekmeğin alt kapağına sırası ile kıvırcık, dilimlenmiş domates, hellim peyniri, hazırladığımız ton balığı karışımı koyup ekmeğin üst kapağını kapatıyoruz ve çapraz şekilde ikiye bölüyoruz. Tabağımıza uygun bir şekilde ton balıklı sandviçimizi salatamızı ve kızarmış patatesimizi koyarak servise hazır hale getirmiş oluyoruz. Afiyet olsun.


Çocuklar için besin değeri çok yüksek, lezzetli bir sandviç. Ramada Plaza İstanbul Hotel'in genç aşçısı Fatih Aydın pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için anlattı...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra kelepçeli yuvarlak ya da kare bir kalıba, uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin.

Sütü bir tencereye alın. Parmak değecek derecede ısıtın. Tozşeker ve mayayı ekleyin. Derin bir kaba unu havuz gibi açın.

fasulyeyi kaynar suda haşlayın. Ayrı bir tencerede piyazlık doğranmış soğanı zeytinyağında soteleyin.

Hamur yoğurma kabına yoğurt, yumurta, margarin, tozşeker ve tuz koyup karıştırın.

Gaziantep mutfağından nefis bir çorba. Et ağırlıklı yemeklerden oluşan bu mutfakta çorbalarda da etten vazgeçilmiyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri