Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Ton balıklı makarna
Ton balıklı makarna
Pratik Ton balıklı makarna Tarifi

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den bol vitaminli bir çocuk yemeği. Bu yemeğe çocuğunuz asla hayır diyemeyecek...

Malzemeler: 6 kişilik

200 gram ton balığı
yarım paket margarin
1 çay kaşığı sıvıyağ
3 çorba kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı un
1 kutu krema
2 adet yumurta
150 gram pendelenmiş kaşar peyniri
yarım demet taze soğan
1 adet kırmızı biber
2 adet küçük boy domates
tuz, karabiber

Süslemek için: Havuç, siyah zeytin, kırmızı biber, patlıcan

Hazırlanışı:

Makarnayı tuz ve sıvıyağ kattığınız suda 8-10 dakika haşlayın. Suyunu süzün ve bir kaseye alın. Bir tavada erittiğiniz tereyağında unu hafifçe kavurun. Kremayı ilave edip karıştırın ve soğuması için kenara alın. Makarnanın içine yağı süzdürülmüş ton balığını, soğuttuğunuz kremalı harcı, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, ince kıyılmış taze soğan ve kırmızı biber, kabukları soyulup küp doğranmış domates, tuz, karabiber katıp karıştırın. İstediğiniz formdaki bir kalıbın içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Havuç, siyah zeytin. Kırmızı biber ve patlıcanla süsleyip servis yapın.


Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den bol vitaminli bir çocuk yemeği. Bu yemeğe çocuğunuz asla hayır diyemeyecek...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamur için tereyağını oda ısısında yumuşatın. Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Tarçın, vanilya, kabartma tozu ve hindistancevizi ekleyip harmanlayın.

Nohutu bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve 3 su bardağı su ile kaynatın. Nohutlar hafif yumuşayınca yıkanmış ve ayıklanmış buğday ile tuz ilave edin.

Neslihan Hanım'dan çölyaklılara özel yaş pasta tarifi

Patlıcanları alacalı soyup kuşbaşı şeklinde doğrayın. Bol tuz serperek 15 dakika bekletin.

Tüm malzemeyi derin bir kabın içinde iyice karıştırın. Oluşan çikolatadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Arzu ederseniz üzerine kakao serperek servise sunabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri