Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tepside erikli kek
Tepside erikli kek
Pratik Tepside erikli kek Tarifi

Malzemeler: 25 dilim için
30 gram taze maya
bir su bardağı süt
250 gram un
10 gram esmer şeker
kek hamuru için: 175 gram esmer şeker
245 gram tereyağı
1 yumurta sarısı
400 gram un
1.5 mürdüm eriği
30 gram galeta unu
1 çay kaşığı tarçın

Hazırlanışı: Mayalı hamur için, önce mayayı ılık sütün içinde eritin. Un, şeker ve tuz ilave edip el mikserinin hamur yoğurma ucu ile karıştırıp homojen bir hamur hazırlayın. Hamuru üstü kapalı olarak ılık bir ortamda 1 saat bekletin. Kek hamuru için: 75 gram esmer şekerle 125 gram soğuk tereyağını karıştırın. Önce yumurta sarısı, sonra 200 gram unu katıp yoğurun. Hamuru streç folyoya sarın ve 50 dakika buzdolabında bekletin. Kekin üzerine serpeceğiniz kırıntılar için bir tencerede 100 gram tereyağını hafif kahverengileşinceye kadar kızdırıp ateşten alın. Kalan şekeri katıp karıştırın ve soğumaya bırakın. Şeker sertleşmeye başlayınca tarçın, bur tutam tuz ve kalan unu karıştırıp elle yoğurarak kırıntı hamurunu hazırlayın. Eriklere alttan ve üstten çapraz çentik atın. Yalnızca bir tarafını boydan boya kesin ve çekirdekleri çıkartın. Mayalı hamurla kek hamurunu hareli bir görünüm alıncaya kadar karıştırın. Bir fırın tepsisine kalan tereyağını sürün ve üstüne galeta unu serpin. Hamuru bastırarak düzleştirdikten sonra tepsi büyüklüğünde açın ve tepsinin üstüne yerleştirin. Erikleri hamurun üstüne uçları yukarı gelecek şekilde yoğun olarak yerleştirin. Hazırladığınız kırıntı hamurunu parçalayarak eriklerin üzerine eşit oranda dağıtın. 180 derecede ısıtlmış fırında 45-55 dakika pişirin. Erikli keki fırından alın ve pasta ızgarasının üstüne soğumaya bırakın. Dilimlere bölüp yanında çırpılmış kremayla servis yapın. Mürdüm eriği yerine kuru erik de kullanabilirsiniz.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Mayalı hamur için, önce mayayı ılık sütün içinde eritin. Un, şeker ve tuz ilave edip el mikserinin hamur yoğurma ucu ile karıştırıp homojen bir hamur hazırlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 150 dereceye getirerek ısıtın. Fırın tepsisini alüminyum folyo ile kapladıktan sonra 1 yemek kaşığı tereyağını folyonun üzerine sürün.

Sağlıklı ve lezzetli iftar sofraları için hafif bir yemek.

Kuru fasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip diri kalacak şekilde haşlayıp süzün.

Yumurta ve pudraşekerini derin bir kaseye alın. Pudraşekeri eriyene kadar iyice çırpın.

Lüleburgaz’ın köylerinde nisan-mayıs aylarında, yağmur duasına çıkıldığında Höşmerim yapmak adettendir. Höşmerim, Anadolu’nun pek çok ilinde farklı şekillerde hazırlanıyor. Kimi yerlerde un tereyağında kavruluyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri