Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuklu sebze çorbası
Tavuklu sebze çorbası
Pratik Tavuklu sebze çorbası Tarifi

Malzemeler: 6 porsiyon için
3-4 kaşık zeytinyağı
1 soğan, yemeklik doğranmış
4-5 diş sarımsak, ezilmiş
100 gr tavuk kıyması*
1 kaşık un, tepeleme
¼ bardak bulgur
1 lt su
sebze, her birinden ½’şer bardak küçük doğranmış (havuç, kabak, kırmızı biber, konserve mısır)**
1 bardak süt
tuz, karabiber
dereotu, 1 avuç dolusu

Hazırlanışı: Soğan ve sarımsağı yağda kavuralım. Tavuk kıymasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Unu ilave edip bir iki kez karıştırdıktan sonra sıcak suyu ve bulguru ilave edelim. Unun topaklanmasını önlemek için suyu karıştırarak ekleyelim. Ağzı kapalı kısık ateşte 10 dk kadar pişsin. Bu arada her birinden yarım bardak olacak şekilde 3-4 çeşit sebzemizi küçük küçük doğrayalım ve çorbamıza ilave edelim ve 15 dakika daha ağzı kapalı pişirelim. Sebzeler pişince süt, tuz, karabiberi ilave edip bir iki dakika daha pişirip altını kapatalım. Dereotunu ekleyip ağzı kapalı demlendirelim.

Aşçının notu: 1 yaşından küçük bebeğiniz var ise, onun için çorbadan süt ve tuzu eklemeden hemen önce 1-2 kepçe ayırabilirsiniz.

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


Soğan ve sarımsağı yağda kavuralım. Tavuk kıymasını ekleyelim ve kavurmaya devam edelim.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Hamur malzemelerini karıştırıp kulak memesi yumuşaklığında yoğurun. Hamuru merdane ile 1,5 -2 cm kalınlığında açın.

Tekiri ayıklayıp kılçığını çıkarın. Fırın tepsisinin içine alüminyum folyo yayın. Üzerine halka kesilmiş soğan, sivri biber, domates ve maydanozu dizin.

Patlıcanları alacalı şekilde soyup, iri küp şeklinde doğrayın. Acısının çıkması için, tuzlu suda 15 dakika bekletin.

Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin.

Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Havucu kazıyın. İri zar biçimi doğrayın. Bezelyeyi ayıklayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri