Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuk topları
Tavuk topları
Pratik Tavuk topları Tarifi

Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den besin değeri yüksek bir yemek. Çocuklarınız bu tada bayılacak...

Malzemeler: (30 adet için)

4 adet tavuk göğsü veya kemiksiz but
2 adet yumurtanın akı
1 dilim bayatlamış ekmek içi
3 çorba kaşığı domatesli sebze kurusu
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz içi
tuz, karabiber

Bulamak için: kavrulmuş susam

Simit hamuru için:

125 gram oda sıcaklığında tereyağı
2 kahve fincanı krema
yarım paket kabartma tozu
aldığı kadar un
bir tutam tuz

Üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı:

Tavuk göğsünü iyice kıyarak kıyma haline getirin ve bir kaseye alın. Yumurta aklarını mikserle kar haline gelene kadar çırpın ve bir kenara kaldırın. Kavuk kıymasının içine ekmek içi, domatesli sebze kurusu, ince kıyılmış kırmızı biber, krema, ceviz içi, tuz ve karabiber ekleyin. Bütün malzemeyi iyice yoğurun. Kar haline getirdiğiniz yumurta aklarını ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle yuvarlak toplar yapın. Kaynayan suyun içinde 15 dakika haşlayın ve kevgirle suyun içinden alın. Sıcakken kavrulmuş susama bulayın ve soğuması için bir kenara alın. Simit için oda sıcaklığında tereyağı, krema, kabartma tozu, aldığı kadar un ve tuzu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurup, 15 dakika dinlendirin. Humardan mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve simit şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra üzerleri tavuk toplarını koyup servis yapın.

Sofra Dergisi Haziran 2007 sayısından alınmıştır.


Sofra Dergisi Yemek Danışmanı Elmas Yetgin'den besin değeri yüksek bir yemek. Çocuklarınız bu tada bayılacak...

Son Aranan Yemek Tarifleri

Konya deyince akla gelen tatlardan biri. Hoşmerim...

Mısır unu, tozşeker, sıvıyağ, tereyağı, süt ve tuzu derin bir kaseye alın. Boza kıvamına gelene kadar ılık su ekleyin ve 10 dakika yoğurun.

Elmaları soyun ve orta kısımlarını oyarak çıkarın. Tencereye alıp, üzerine su ve şekeri koyun.

Hazırlanması kolay olan böbrek ve ciğer şişi, öğle ve akşam yemeklerinde servis edebilirsiniz.

İftar sonrası keyifle yenilebilecek çok lezzetli bir pasta. Hazırlanması da oldukça basit..

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri