Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuk Suyu
Tavuk Suyu
Pratik Tavuk Suyu Tarifi

Malzemeler:
1 kg tavuk kemiği
1’er adet soğan, havuç, kereviz (sebze olarak)
1 defne yaprağı, 5-6 maydanoz sapı, 5-6 tane karabiber (baharat olarak)
2 lt su, ya da malzemelerin üzerini geçecek kadar

Hazırlanışı: Bütün malzemeleri tencereye koyun. Kaynamak üzere iken altını iyice kısın. Fokurdamamalı fakat buhar çıkışı devam ediyor olmalı. 2-3 saat bu şekilde tıngırdadıktan sonra altını kapatın. Soğuyunca süzüp buzdolabına kaldırın.  Buzdolabında 3 gün durabilir. Bu süre içinde kullanamayacaksanız buzdolabı poşeti içinde buzluğa kaldırabilirsiniz. Buzluktaki ömrü ise 3-4 aydır.

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


Bütün malzemeleri tencereye koyun. Kaynamak üzere iken altını iyice kısın. Fokurdamamalı fakat buhar çıkışı devam ediyor olmalı.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yoğurdu derin bir kaseye alın ve su ilave edip iyice karıştırın. Sarımsağı tuz ile birlikte dövüp, yoğurda katın

Bir kabın içinde yumurtaları ve şekeri mikserle 10 dakika çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra sıvıyağı ekleyip karıştırın.

Kırmızı biberleri közleyip kabuklarını soyun. Maydanozu ayıklayıp yıkadıktan sonra kıyın. Sarımsağı soyup dilimleyin. Biberleri, tuz, fesleğen, maydanoz, sarımsak ve cevizle birlikte blenderden geçirerek ezin.

Karadeniz deyince akla gelen ilk yemeklerden biri Hamsi Pilavı. Özellikle Ordu, Giresun ve Samsun'da yaygın olan yemek oldukça sık yapılıyor. Bir o kadar da lezzetli...

Oktay Usta'dan ay çöreği tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri