Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tavuk Suyu
Tavuk Suyu
Pratik Tavuk Suyu Tarifi

Malzemeler:
1 kg tavuk kemiği
1’er adet soğan, havuç, kereviz (sebze olarak)
1 defne yaprağı, 5-6 maydanoz sapı, 5-6 tane karabiber (baharat olarak)
2 lt su, ya da malzemelerin üzerini geçecek kadar

Hazırlanışı: Bütün malzemeleri tencereye koyun. Kaynamak üzere iken altını iyice kısın. Fokurdamamalı fakat buhar çıkışı devam ediyor olmalı. 2-3 saat bu şekilde tıngırdadıktan sonra altını kapatın. Soğuyunca süzüp buzdolabına kaldırın.  Buzdolabında 3 gün durabilir. Bu süre içinde kullanamayacaksanız buzdolabı poşeti içinde buzluğa kaldırabilirsiniz. Buzluktaki ömrü ise 3-4 aydır.

Kaynak: http://cocukyemekleri.blogspot.com/


Bütün malzemeleri tencereye koyun. Kaynamak üzere iken altını iyice kısın. Fokurdamamalı fakat buhar çıkışı devam ediyor olmalı.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Nihal Hanım'dan ilginç bir yemek tarifi..

Kızılcıkları yıkayın ve çekirdeklerinden ayırmak için kevgirden geçirin. Diğer tarafta, bakır tencerede toz şekeri 1 su bardağı su ilavesi ile eritin.

Mantarları fırçalayarak yıkayın. Ardından büyüklüğüne göre 2’ye veya 4’e bölün.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Bisküvileri ufalayın. Tereyağını ekleyip bisküviyle iyice karıştırın. 23 cm çapındaki kelepçeli bir kalıbın tabanına tereyağlı bisküviyi yayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri