Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tabağımda filler var
Tabağımda filler var
Pratik Tabağımda filler var Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 paket şekille makarna
3 domates
1 soğan
1 havuç
1 küçük parça kereviz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, 50 gram gravyer peyniri

Hazırlanışı: Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın. Domatesleri küçük küpler halinde kesin. Soğan ve havucun kabuklarını soyup kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğan ve havucu ekleyip soteleyin. Kerevizi rendeleyin. Domates ve kerevizi tavaya ekleyin. Tuzla tatlandırın. Kısık ateşte 25 dakika pişirin. Makarnayı tencereye alıp üzerini geçecek kadar tuzlu kaynar su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar arada bir karıştırarak haşlayın. Sos malzemesini püre haline getirin. Sosu makarnanın üzerine ekleyip harmanlayın. Peyniri üçgen ve kare haline getirin. Sosu makarnanın üzerine ekleyip harmanlayın. Peyniri üçgen ve kare şeklinde minik parçalar halinde kesip makarnanın üzerine serpin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanakları hazırlamak için bir tencereye yarıya kadar su koyup, tuzu ekledikten sonra kaynatın. Su kaynayınca, ıspanakları katıp, 3-4 dakika haşlayın.

Minik pizzalar için evde pizzanıza koyabileceğiniz ne varsa karıştırıyorsunuz; dilimlenmiş zeytin, doğranmış domates, sivri biber, kaşar peyniri rendesi ve baharatlar.

Pirinci yıkayıp, suyunu süzün. 1 adet havucu rendeleyin. Kırmızı ve yeşil biberi incecik kıyın.

Karıştırma kabına normal unu, kepek ununu döküp her ikisini karıştırıyoruz ve ortasını havuz şeklinde açıyoruz.

Soğanları temizleyip küp küp doğrayın. Margarini tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Salçayı ilave edip karıştırın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri