Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tabağımda filler var
Tabağımda filler var
Pratik Tabağımda filler var Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 paket şekille makarna
3 domates
1 soğan
1 havuç
1 küçük parça kereviz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, 50 gram gravyer peyniri

Hazırlanışı: Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın. Domatesleri küçük küpler halinde kesin. Soğan ve havucun kabuklarını soyup kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğan ve havucu ekleyip soteleyin. Kerevizi rendeleyin. Domates ve kerevizi tavaya ekleyin. Tuzla tatlandırın. Kısık ateşte 25 dakika pişirin. Makarnayı tencereye alıp üzerini geçecek kadar tuzlu kaynar su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar arada bir karıştırarak haşlayın. Sos malzemesini püre haline getirin. Sosu makarnanın üzerine ekleyip harmanlayın. Peyniri üçgen ve kare haline getirin. Sosu makarnanın üzerine ekleyip harmanlayın. Peyniri üçgen ve kare şeklinde minik parçalar halinde kesip makarnanın üzerine serpin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Polat Renaissance Hotel'in Executive Chef'i T. Yücel Dereyayla'dan sevgililer gününe özel çok özel bir tarif. Bonfile tutkunları mutlaka denemeli...

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Krustadin için, tozşekerle unu karıştırın. Margarini ekleyin. Yumurta aklarını tek tek yedirerek çırpın.

Biberleri yıkayıp kurulayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp biberleri kızartın. 5-6 biberi süsleme için ayırıp kalanının servis tabağına dizin.

Urfa yöresine ait olan ama neredeyse bütün Türkiye'de yapılan kurutulmuş patlıcan dolmasını bir de Hacı Bozanoğulları Yeşilyurt'un usta aşçısı Alaaddin Kızılca'nın tarifiyle yapın...

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri