Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Tabağımda filler var
Tabağımda filler var
Pratik Tabağımda filler var Tarifi

Malzemeler: 6 kişilik
1 paket şekille makarna
3 domates
1 soğan
1 havuç
1 küçük parça kereviz
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz, 50 gram gravyer peyniri

Hazırlanışı: Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın. Domatesleri küçük küpler halinde kesin. Soğan ve havucun kabuklarını soyup kıyın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğan ve havucu ekleyip soteleyin. Kerevizi rendeleyin. Domates ve kerevizi tavaya ekleyin. Tuzla tatlandırın. Kısık ateşte 25 dakika pişirin. Makarnayı tencereye alıp üzerini geçecek kadar tuzlu kaynar su ilave edin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar arada bir karıştırarak haşlayın. Sos malzemesini püre haline getirin. Sosu makarnanın üzerine ekleyip harmanlayın. Peyniri üçgen ve kare haline getirin. Sosu makarnanın üzerine ekleyip harmanlayın. Peyniri üçgen ve kare şeklinde minik parçalar halinde kesip makarnanın üzerine serpin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Domatesleri kaynar suya batırıp çıkardıktan sonra kabuklarını soyun. Çekirdeklerini çıkartın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yemekevi.tv'nin kurucusu Fuat Şahin'den lezzetli ve pratik bir yemek tarifi.. Sofra dergisi Mayıs sayısında çıkan bu tarifi mutlaka deneyin.

Öncelikle mercimekleri ayıklayın. Haşlayıp, suyunu süzün. Üzerini bir miktar geçecek kadar sıcak suya koyup, pişirmeye devam edin. Bu arada bulgurları ayıklayın.

Sucuğun zarını soyup minik minik doğrayın. Mantının hamuru için un, su, tuz ve yumurtayı bir karıştırma kabında yoğurun.

Fasulyeleri yıkayıp kılçıklarını temizleyip blenderda iyice kıyın, püre haline gelmesini sağlayın.

Patatesleri yıkayıp ikiye bölün. Tuz, karabiber, taze biberiye ve kırmızı toz biberi patateslerle harmanlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri