Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Susamlı somon pane
Susamlı somon pane
Pratik Susamlı somon pane Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
600 gram patates
20 ml limon suyu
20 ml soya sosu
4 dilim somon fileto
1 demet maydanoz
100 gram yoğurt
20 ml zeytinyağı
1 yumurta beyazı
30 gram susam
tuz, biber

Hazırlanışı: Somon filetoları bonfile gibi kesin. Patatesleri tuzlu suda 20 dakika haşlayın. Limon suyu ve soya sosunu karıştırıp somon filetoları bu karışımın içinde 10 dakika marine edin. Maydanozu kıyıp yoğurt ile karıştırın. Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde kesin ve 10 ml zeytinyağında altın rengini alıncaya kadar kızartıp, tuz, biber ile tatlandırın. Somon filetoları önce yumurtaya, sonsa susama bulayın. Kalan yağda her iki tarafını da 2 dakika kızartın. Somon filetoları, patatesleri ve yoğurtlu karışımı servis tabağına alın. Yanında dilimlenmiş salatalık ile servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Somon filetoları bonfile gibi kesin. Patatesleri tuzlu suda 20 dakika haşlayın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Milföy hamurlarını yumuşayana kadar oda sıcaklığında bekletin. Daha sonra kelepçeli yuvarlak ya da kare bir kalıba, uç kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin.

900 gramlık bir kek kalıbı yağlı kağıtla döşeyip kaplanır. Fırın 180 derecede ısıtılır. Un ve margarin bir kaseye konup üzerine tarçın serpilir.

Küçük bir tencerede portakal suyunu ısıtın. Küçük parçalar şeklinde doğranmış incirleri ekleyin ve 30 dakika bekletin.

Soğanı yemeklik doğrayın. Tereyağında kavurun. Mercimeği ekleyip kavurmaya devam edin.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 15 dakika bekletin. Bol suyla durulayıp süzün. Margarini tencerede eritin. Arpa şehriyeleri ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri