Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sosisli sandviç
Sosisli sandviç
Pratik Sosisli sandviç Tarifi

Malzemeler:
1 adet uzun sandviç ekmeği
3 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı hardal tohumu
1 adet sosis
2 çorba kaşığı ketçap
2 dilim tost ekmeği
2 çorba kaşığı sürülebilir beyaz peynir
1 dilim kaşar peyniri
1 adet salam
1 adet siyah zeytin
1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi

Hazırlanışı: Sandviç ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Bir kasede mayonez ve hardal tohumunu karıştırın. Alt ekmeğin üzerine sürün. Sosisi 2 dakika kaynatıp, sosun üzerine yerleştirin ve ketçap dökün. Diğer ekmeği üstüne kapatın. Kedi figürü için tost ekmeklerinin kenarlarını kesip alın. Birine, bıçakla keserek kedi şekli verin ve üzerine beyaz peynir sürün. Gözleri için kaşar peynirinden yuvarlak kesip, üzerlerine zeytin ezmesi sürün. Kulak kısımlarını salamdan kesin ve peynir sürüp yerleştirin. Patileri için, diğer tost ekmeğinden 2 yuvarlak kesin ve üzerlerine beyaz peynir sürün. Zeytini incecik kıyın ve patilerin üzerine tırnak şeklinde iliştirin. Sosisli sandviçle birlikte servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi - İpek Kuşçu'nun tarifi


Sandviç ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Bir kasede mayonez ve hardal tohumunu karıştırın. Alt ekmeğin üzerine sürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Tart hamuru için oda sıcaklığında beklemiş margarin, un, sirke ve suyu karıştırıp yoğurun. Hamuru merdane ile açıp küçük tart kalıplarına yerleştirin.

Hamuru hazırlamak için, pudraşekeri ve tereyağını geniş bir kaba alıp elinizle 1-2 dakika karıştırın.

Fırın 180 derece kızdırılır. Tepsi yağlanır. Unlar ve karbonat bir kaba elenir. Tuz serpilir. Ortası çukurlaştırılır ve süt ile yağ dökülür.

Un, tuz, tereyağı, yumurta ve 1 çorba kaşığı soğuk su ile yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru buzdolabı poşetine sararak, buzdolabında yarım saat dinlendirin.

Kıymayı bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, kıyılmış sarmısak, yumurta, ekmek içi, kimyon, tuz, karabiber ile yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlak köfteler hazırlayarak teflon tavada her tarafını kızartın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri