Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sosisli sandviç
Sosisli sandviç
Pratik Sosisli sandviç Tarifi

Malzemeler:
1 adet uzun sandviç ekmeği
3 çorba kaşığı mayonez
1 çorba kaşığı hardal tohumu
1 adet sosis
2 çorba kaşığı ketçap
2 dilim tost ekmeği
2 çorba kaşığı sürülebilir beyaz peynir
1 dilim kaşar peyniri
1 adet salam
1 adet siyah zeytin
1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi

Hazırlanışı: Sandviç ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Bir kasede mayonez ve hardal tohumunu karıştırın. Alt ekmeğin üzerine sürün. Sosisi 2 dakika kaynatıp, sosun üzerine yerleştirin ve ketçap dökün. Diğer ekmeği üstüne kapatın. Kedi figürü için tost ekmeklerinin kenarlarını kesip alın. Birine, bıçakla keserek kedi şekli verin ve üzerine beyaz peynir sürün. Gözleri için kaşar peynirinden yuvarlak kesip, üzerlerine zeytin ezmesi sürün. Kulak kısımlarını salamdan kesin ve peynir sürüp yerleştirin. Patileri için, diğer tost ekmeğinden 2 yuvarlak kesin ve üzerlerine beyaz peynir sürün. Zeytini incecik kıyın ve patilerin üzerine tırnak şeklinde iliştirin. Sosisli sandviçle birlikte servis yapın.

Kaynak: Sofra Dergisi - İpek Kuşçu'nun tarifi


Sandviç ekmeğini uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Bir kasede mayonez ve hardal tohumunu karıştırın. Alt ekmeğin üzerine sürün.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yumurtalar, tuz ve şekeri bir kapta beyazlaşana kadar çırpın. Süt, zeytinyağı, vanilya ve birlikte elediğiniz un ile kabartma tozunu ilave edip, birkaç dakika daha çırpın.

İnce doğradığınız patatesleri sıvıyağda kızartıp kenara alın. Bifteği bir parmak kalınlığında doğrayıp kızartın. Yoğurdu ve suyu bir kaba alın.

Eti yıkayıp tencereye alın. Üzerine su ve tuz ekleyin. Harlı ateşte kaynayana kadar pişirin.

Yumurta, süt, karbonat, limon suyu, margarin ve tuzu karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Tatlı balkabağını sabukları soyulmuş ve kavun gibi ince dilimlenmiş olarak satın alabileceğiniz gibi pazarlarda satılan ufak kabakları soydurup kullanabilirsiniz.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri