Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sevimli kekler
Sevimli kekler
Pratik Sevimli kekler Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
4 adet yumurta
125 gram şeker
150 gram un
50 gram kakao
kabartma tozu
200 gram süzme yoğurt
100 ml krema
40 gram pudraşekeri
1 adet mut
100 gram antepfıstığı içi

Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar el mikseri ile çırpın. Azar azar elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu ilave edin. Yağlı kağıt yaydığınız dikdörtgen kalıba veya fırın kabına döküp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın. Keki ayılı kalıplarla kesin. Muzu el blenderinde püre haline getirin. Yoğurdu pudraşekeri ve krema ile çırpın. Bir kısmını ayırıp kalanını muzla karıştırın. Muzlu kremayı keklerin yarısının üstüne sürün. Kalanları da üstlerine kapatın. Sevimli kekleri servis tabağına alın. Ayırdığınız krema ile keklerin üzerine deldiğiniz şekilde kaş, göz ve elbiseyi andıracak şekiller yapın. Fıstık içlerini göz şeklinde yerleştirip servis yapın.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar el mikseri ile çırpın. Azar azar elenmiş un, kakao ve kabartma tozunu ilave edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Fırını 160 derecede ısıtın. Malzemeleri derin bir kabın içine alın. İyice karıştırın, sonrasında yoğurun.

Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın.Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Pazıları yıkadıktan sonra doğruyoruz. Kuru soğanı soyup doğrayıp tavaya biraz sıvıyağ koyup kavuruyoruz.

Ayıklanmış ve yıkanmış karalahana, pazı ve pırasayı bir parmak kalınlığında doğrayın. Taze soğan, maydanoz ve taze naneyi incecik kıyın.

Margarini bir tavada eritin. Taze soğanı, sivribiberi, mantarı ve taze fasulyeyi katıp, 3-4 dakika daha fasulyeler hafif diri kalacak biçimde pişirin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri