Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli hamburger
Sebzeli hamburger
Pratik Sebzeli hamburger Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
450 gram kıyma
10 gram hardal
bir su bardağı maden suyu
20 ml zeytinyağı
50 gram kornişon turşusu
200 gram yoğurt
2 adet domates
4 adet yuvarlak çavdar ekmeği
4 adet marul yaprağı
2 dal maydanoz
tuz, biber

Hazırlanış: Kıymayı, tuz, biber, hardal ve maden suyu ile birlikte iyice yoğurun. Ellerinizi hafifçe ıslatın ve ete şekil verip 4 adet hamburger köftesi elde edin. Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve köftelerin her iki tarafını da 2-3 dakika kızartın. Turşuyu küp doğrayın ve yoğurt ile karıştırın. Elde ittiğiniz karışımdan 2 tatlı kaşığı kadarını ayırın. Maydanozun yapraklarını kopartın. Domatesi blanşe edip kabuklarını soyun ve dilimlere ayırın. Ekmekleri ikiye bölün ve dilimlere yoğurtlu karışımdan sürün. Altta kalacak dilime marul yaprakları ile domatesleri paylaştırın. Tuz, biber ile tatlandırıp üzerine sırasıyla köfteleri, kalan yoğurtlu karışımı ve maydanoz yapraklarını koyup ekmekleri kapatın. Dilerseniz aralara ve hamburgerin üstüne ananas dilimleri yerleştirebilirsiniz.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Kıymayı, tuz, biber, hardal ve maden suyu ile birlikte iyice yoğurun. Ellerinizi hafifçe ıslatın ve ete şekil verip 4 adet hamburger köftesi elde edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Kuşbaşı kuzu etini sıvıyağda soteleyin. Yemeklik doğranmış soğan ve biber salçasını ilave edip, üzerine geçecek kadar sıcak su ekleyin.

Makarnayı damak zevkinize göre haşlayın. Bu arada havucu soyup, ince uzun şekilde doğrayın.

Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin.

Kuru fasulyeleri, diğer kuru baklagillerde olduğu gibi bir gece önceden ayıklayıp, ıslatın. Ertesi gün bir tencereye üzerini aşacak kadar soğuk su ilave ettikten sonra diriliğini kaybedinceye kadar yaklaşık 30 dakika haşlayın.

500 gram kıymaya 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, 1 adet yumurta sarısı ve aldığı kadar galeta unu ilave ederek, yoğurup köfte hamuru hazırlayın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri