Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebzeli hamburger
Sebzeli hamburger
Pratik Sebzeli hamburger Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
450 gram kıyma
10 gram hardal
bir su bardağı maden suyu
20 ml zeytinyağı
50 gram kornişon turşusu
200 gram yoğurt
2 adet domates
4 adet yuvarlak çavdar ekmeği
4 adet marul yaprağı
2 dal maydanoz
tuz, biber

Hazırlanış: Kıymayı, tuz, biber, hardal ve maden suyu ile birlikte iyice yoğurun. Ellerinizi hafifçe ıslatın ve ete şekil verip 4 adet hamburger köftesi elde edin. Zeytinyağını bir tavada kızdırın ve köftelerin her iki tarafını da 2-3 dakika kızartın. Turşuyu küp doğrayın ve yoğurt ile karıştırın. Elde ittiğiniz karışımdan 2 tatlı kaşığı kadarını ayırın. Maydanozun yapraklarını kopartın. Domatesi blanşe edip kabuklarını soyun ve dilimlere ayırın. Ekmekleri ikiye bölün ve dilimlere yoğurtlu karışımdan sürün. Altta kalacak dilime marul yaprakları ile domatesleri paylaştırın. Tuz, biber ile tatlandırıp üzerine sırasıyla köfteleri, kalan yoğurtlu karışımı ve maydanoz yapraklarını koyup ekmekleri kapatın. Dilerseniz aralara ve hamburgerin üstüne ananas dilimleri yerleştirebilirsiniz.

Kaynak: Mutfak Rehberi


Kıymayı, tuz, biber, hardal ve maden suyu ile birlikte iyice yoğurun. Ellerinizi hafifçe ıslatın ve ete şekil verip 4 adet hamburger köftesi elde edin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Un, kabartma tozu ve tuzu derin bir kapta harmanlayın. Yumurtayı küçük bir kasede çırpın ve unlu karışıma ekleyin. Sütü ilave edip mikserle iyice karıştırın.

Soğan ve sarmısağı soyup kıyın. Kırmızı biberi küçük küçük doğrayın.

Ramada Plaza İstanbul Executive Chef'i Mehmet Uzunöz'den Saray mutfağına ait bir tarif. Sultanlara, krallara, padişahlara sunulan bu yemeği siz de deneyin...

Dereotunu ayıklayıp ince kıyın. Süzme yoğurdu, sarımsağı, dereotunu ve tuzu karıştırın ve kenara alın.

Oktay Usta'nın tarifi

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri