Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebze bahçesi
Sebze bahçesi
Pratik Sebze bahçesi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 tavuk göğüs eti
1 küçük soğan
300 gram bezelye
1 havuç
1 patates
1.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı: Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın. Havuç ve patatesin kabuğunu soyup tavuk etlerinin büyüklüğünde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı ilave edin. Hafifçe kavurun. Tavuk etini ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Bezelye, havuç ve patatesi ilave edip 5 dakika daha kavurun. Su ve salçayı ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Yoğurdu derin bir kaseye alın ve su ilave edip iyice karıştırın. Sarımsağı tuz ile birlikte dövüp, yoğurda katın

Köfteleri hazırlamak için, bulguru bir kaba alıp üzerine sıcak suyu ekleyin. Üzerini kapatıp şişmesini bekleyin.

Hiç balıklı börek denediniz mi? Çırağan Sarayı Sous Chef'i Tuncay Terzioğlu, pratikyemektarifleri.gen.tr okuyucuları için çok özel bir börek tarifi verdi.

Tatlı yiyip tatlı konuşmak isteyenler için Derya Aydın'dan hoş bir tarif.

Portakalları iyice yıkadıktan sonra kabuklarını dilim dilim soyun ve keskin bir bıçakla kısa şeritler halinde ince ince kıyın.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri