Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Sebze bahçesi
Sebze bahçesi
Pratik Sebze bahçesi Tarifi

Malzemeler: 4 kişilik
1 tavuk göğüs eti
1 küçük soğan
300 gram bezelye
1 havuç
1 patates
1.5 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz

Hazırlanışı: Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın. Havuç ve patatesin kabuğunu soyup tavuk etlerinin büyüklüğünde doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı ilave edin. Hafifçe kavurun. Tavuk etini ilave edip kısık ateşte kavurmaya devam edin. Bezelye, havuç ve patatesi ilave edip 5 dakika daha kavurun. Su ve salçayı ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Kaynak: Lezzet


Tavuk etini küçük küpler şeklinde doğrayın. Soğanın kabuğunu soyun kıyın.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Ispanak yapraklarını robottan geçirip püre haline getirin ve suyunu bir kaba süzün. Unu hamur yoğurma kabına alın.

Havuçları temizleyip uzunlamasına 4’e kesin. Verev şekilde küçük küçük doğrayın.

1 kg vişneyi yıkayıp saplarını koparın. vişneleri geniş ve derin bir tencereye alın. tencereye vişnelerin üzerlerini geçecek kadar su ekleyin.

Sofra dergisinden Gülşen Yılmaz'ın tarifi

Eskişehir'in vazgeçilmez hamurişlerinden biri. Sabah kahvaltılarına ve çay keyfine keyif katıyor.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri