Mutfak kültürünüzü geliştirmek, en güzel ve kolay yemek tariflerine ulaşmak için Pratik Yemek Tarifleri adresindesiniz.
Pratik Yemek Tarifleri'ne Hoş Geldiniz.
Renkli patatesli balık
Renkli patatesli balık
Pratik Renkli patatesli balık Tarifi

Malzemeler: (4 kişilik)
500 gram patates
1/2 demet maydanoz
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
150 gram bezelye
6 yemek kaşığı sıvıyağ
100 ml. süt
10 adet pane balık(dondurulmuş)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet limon
tuz
karabiber
beşamel sos için
50 ml. süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Patatesleri yıkayın ve kabuklu olarak 20 dakika tuzlu suda haşlayın. Maydanozu yıkayın ve ince ince kıyın.

Dolmalık biberleri yıkayın, küb şeklinde doğrayın. 2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın.

Küb şeklinde doğradığınız dolmalık biberleri koyup çevirin.

Beşamel sosu biberlere ilave edip iyice karıştırın. Bezelyeleri de katıp 3 dakika pişirin.

Patatesleri küb şeklinde doğrayın, maydanozla birlikte sosa katıp, tuz ve karabiber ile tatlandırın.

4 yemek kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın, balıkları koyup her iki taraflarını 6-8 dakika kızartın. Patatesli garnitürle servis yapın.


Beşamel sos için 50 ml. sütü kaynatın. Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun. Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin.

Son Aranan Yemek Tarifleri

Bir kapta 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri, haşlanmış bezelye, küçük doğranmış beyaz peynir, bir demet ince kıyılmış taze soğan ve bir tutam dereotunu karıştırın.

Yumurta ve tozşekeri derin bir kasede iyice çırpın. Sıvıyağ ilave edip hafif çırpın. İçine rendelenmiş havuç, dövülmüş ceviz içi, ince doğranmış incir, limon ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

Vejetaryanlar için çok lezzetli bir yemek. Hem yapması kolay hem de farklı bir tat...

3 adet patlıcanı küp şeklinde doğrayın. Tuzla ovup yıkayın. Kurulayıp kızgın yağda kızartın.

Öncelikle tozşeker ve yumurtayı derin bir kabın içinde çırpın. Üzerine sıvıyağı ekleyip çırpmaya devam edin.

Yemek Tarifleri

Çorbalar, Deniz Ürünleri, Av Etleri, Dolmalar, Hamur İşleri, Kebaplar, Kekler, Pastalar, Pilavlar, Tatlılar, Soslar, Yahniler, Tavuk Yemekleri